Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Vi gleder oss over nok en ny, fin mai-uke med nye, fine konserter.

På onsdag er det nasjonaldagen, noe som betyr at den tradisjonsrike natt-til-nasjonaldagen-festivalen, Camp Indie, arrangeres på Rockefeller. Der skal blant andre favorittene våre Jakob Ogawa (bildet), Fieh og Moon Relay spille. Hans Zimmer og Cody Chesnutt tar dessuten turen til landet i løpet av uka.

LES OGSÅ: To arrestert etter hiphop-konsert i Oslo fredag kveld.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

The Cheaters + Short Skirts: Hvaskjer, Oslo, 16. mai 

Det Spellemann-vinnende bandet The Cheaters tar med seg sin ekstremt humørsmittende og energipakkede garasjepop til andre etasje på Torshovs store kulturhus dagen før selve dagen (17. mai. altså).

Dette er også en gylden mulighet til å få hørt helt nytt materiale fra bandet.

KJØP: Billetter til konserten.

p>

Se hele programmet til Hvaskjer her.

Camp Indie: Rockefeller, Oslo, 16. mai

Øyafestivalen fortsetter sin fine 16. mai-tradisjon, Camp Indie, Oslo-festivalens én-dags-festival for ny norsk musikk. Til sammen skal tolv band og artister spille denne kvelden, fordelt på tre scener inne på Rockefeller. Tradisjonen tro betaler man det man har lyst til å betale til de banda man liker best.

Årets program inkluderer blant andre Elida Høgalmen, Jakob Ogawa, Moon Relay, Fieh og Pom Poko.

Se fullt program her.

Only Connect 2017: Sentralen, Oslo, 18. til 20. mai

Et av årets høydepunkt, nyMusikks årlige festival Only Connect, går av stabelen for sjette gang denne uka. De gjentar fjorårets suksess med å innta lokalene på Sentralen i Oslo, og i år som tidligere år kan man oppleve spennende sjangermøter og eksperimentelle krumspring i ensembleverk, lydkunst, improvisasjon og masse mer.

Festivalen er kuratert av nyMusikks kunstneriske leder Anne Hilde Neset, og på scenen vil vi blant andre finne André Bratten, som skal ha urpremiere på «A Description of the Body of Man».

KJØP: Festivalpass og dagspass til Only Connect 2017.

Se alle arrangementene til Sentralen her.

Hans Zimmer: Telenor Arena, Oslo, 20. mai

Tyske Hans Zimmer har siden slutten av 80-tallet komponert musikken til over 150 filmer, en liste som blant annet inkluderer «The Lion King», som sikret ham en Oscar i 1994.

Denne uken kan han oppleves i Telenor Arena med fullt orkester og med flere gjesteartister. Over 60 musikere vil være med på scenen, og ifølge arrangørene vil konserten være delt i to deler – den første vil bestå av komposisjoner fra Zimmers klassiske filmmusikk, mens den andre vil inneholde gjentolkninger av komposisjoner fra blant annet «The Dark Knight»-trilogien og «Inception» med gjesteopptredener fra artister innenfor rocken og popens verden.

KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Telenor Arena her.

Cody Chesnutt: Parkteatret, Oslo, 20. mai

Den amerikanske soulartisten Cody Chesnutt debuterte i 2002 med The Headphone Masterpiece, og samme år opplevde han en viss mainstream-suksess da Questloves The Roots tolket låten The Seed fra nevnte album. Låten The Seed (2.0), med Cody på vokal på refrenget, var å finne på bandets klassiske album Phrenology og ble en stor hit.

Selv om dette ble hans største kommersielle suksess, har Chesnutt markert seg med mye kritikerrost musikk etter dette – og er kjent for å levere legendariske konserter.

KJØP: Billetter til Cody Chesnutt på Parkteatret.

Se hele programmet til Parkteatret her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE