Nyhet

PREMIERE: Torgny - «Sunday Rain»

En video av bestemoren hans og ham selv på dødsleiet hennes.

En video av bestemoren hans og ham selv på dødsleiet hennes.

Torgny Amdam fra Kjelsås i Oslo er blant annet kjent som vokalist og grunnlegger av bandet Amulet. I disse dager er han igjen aktuell med soloprosjektet Torgny, og denne gang med EP-trilogioen Cut & Run. I dag slippes del to av trilogien, sammen med videoen til låten Sunday Rain.

Hver EP slippes med en tilhørende video. EP én kom med en video om en mann som dør av aids i en alder av 36. EP to kommer med en video av bestemoren hans og ham selv på dødsleiet hennes.


— Videoen er spilt inn med intensjonen om at den overhodet ikke skulle vises noe sted. Det jeg liker med den, er at det er one take. Og selv om det er en veldig personlig video, er kanskje ikke poenget at det er akkurat min bestemor, men heller at det er en eldre person som skal dø og som har betydd noe for noen og har stått i en familierelasjon til noen.

LES OGSÅ: I konstant utvikling.

Torgny er kjent for å slippe stilrene små mesterverk av noen musikkvideoer som ofte tar form som korte kortfilmer. På albumet Chameleon Days fra 2010 samarbeidet han med regissør Emil Trier om en videotrilogi. Videoene hadde et sosiologisk blikk på norsk ungdomskultur.


— Jeg synes det er veldig fascinerende hvordan bevegelige bilder kan være med på å fargelegge opplevelsen av en låt. Rekontekstualisere den. Gjøre den tristere, gjøre den gladere, gjøre den mer kraftig, gjøre den mer filosofisk, gjøre noe med tekstinnholdet.

Se videoen til Sunday Rain her:


Et større portrettintervju med Torgny vil bli publisert her på GAFFA.no i løpet av de neste dagene.

ANNONCE