Nyhet

Utvider turné

Pål Moddi Knutsen utvider turneen og tar med seg sine protestviser fra hele verden på turné i Norge. Med på turen blir strykerensemblet Trondheimsolistene.

Pål Moddi Knutsen utvider turneen og tar med seg sine protestviser fra hele verden på turné i Norge. Med på turen blir strykerensemblet Trondheimsolistene.

Moddi slapp studioalbumet Unsongs i september i fjor – et prosjekt som har fått mye oppmerksomhet og blant annet fem stjerner i GAFFA.

Og etter stor turnévirksomhet rundt om i verden, vender Pål Moddi Knutsen nå hjem igjen – med sine forbudte protestviser.


LES OGSÅ: Øyafestivalen med nytt slipp.

De 12 sangene, fra like mange land, er ifølge Moddi alt fra personlige historier, dikt, historiske skildringer, en narkoballade og en tekst fra Koranen – for å nevne noe.

— Eneste kriterium var at sangen er sensurert eller forsøkt sensurert, har han tidligere uttalt til NTB.


Har spilt i land som Tyrkia, Argentina, Spania og USA

Prosjektet har blitt lagt merke til langt utenfor landegrensene, blant annet av The Guardian, BBC og Financial Times, og den norske artisten har fartet av gårde til land som Tyrkia, Argentina, Spania og USA.

Men ikke alt har vært problemfritt for krølltoppen. I november ble han presset av russiske diplomater til å droppe Pussy Riots Punk Prayer fra settet i Kirkenes. Og i februar måtte en planlagt konsert i Beirut avlyses etter at libanesiske myndigheter motsatte seg planene, heter det i pressmeldingen fra promo- og managementselskapet Indianer.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Nå blir det uansett høstturné på hjemmebane, og første stopp skjer 17. august i Moss under Christian Frederik-dagene. Deretter blir det konsert i byer som Molde, Ålesund, Mo i Rana og Trondheim før turneen avsluttes i Gjøvik kultursenter 24. oktober.


LES OGSÅ: The XX avlyser egenkuratert festival.

(©NTB)

ANNONCE