Nyhet

Tilbake til Norge

Jazzlegenden Herbie Hancock gjør tre konserter her til lands denne høsten.

Jazzlegenden Herbie Hancock gjør tre konserter her til lands denne høsten.

Konsertene kommer i tillegg til Hancocks allerede annonserte opptreden på Moldejazz 19. juli. 16. november står nemlig Herbie Hancock på scenen i Stavanger Konserthus før turen går videre til Kilden i Kristiansand 17. november og Bærum Kulturhus 18. november til det arrangørene kaller «den største konsertbegivenheten på østlandet i 2017».

LES OGSÅ: Raser mot plateselskapet.


— Hancock avslører at han liker å inkludere sine klassiske stykker på konsertene han spiller, og han har en god del å velge mellom, mannen som har signert komposisjoner som Maiden Voyage, Watermelon Man, Chameleon, Dolphin Dance og The Sorcerer, skriver arrangørene på nettstedet til Bærum Kulturhus.

Billettsalget til konserten i Bærum starter 15. juni klokken 20:00 via Billettportalen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Herbie Hancock sto for åpningen av Oslo Jazzfestival i 2015 da han gjestet Operaen. Vår anmelder mente den gang at han var en improvisasjonens mester, og skrev blant annet:


— Det er ingen låter, selv om det også er det. De var bare ikke laget fra før der de vokste seg frem i selve spillingen. Det er en kunst Hanckock mestrer, bokstavelig talt til fingerspissene. Og med det gir han en større forståelse for hvorfor jazz er utgangspunktet for så mye av dagens popmusikk, og samtidig noe mest bare for de få. En sjanger definert av den imponerende, fengende formelen er hva som skapes underveis.


LES OGSÅ: Norske artister sammen mot atomvåpen.

ANNONCE