Nyhet

Herbie Hancock til Oslo Jazzfestival

Legenden gjør en av sine sjeldne solokonserter i Operaen under jazzfestivalen i august.

Legendariske Herbie Hancock (bildet) er bekreftet til Oslo Jazzfestival i dag. Han er en av de virkelig store innen jazzen men har også krysset grensene til populærmusikken gjennom sine samarbeid med Joni Mitchell, Stevie Wonder, Paul Simon, Sting, Bill Laswell, John Mayer, Flying Lotus og til den klassiske verden sammen med blant andre Lang Lang og Los Angeles Philharmonic.

Hancock alene på scenen med et flygel er en sjelden begivenhet, det skjer i Operaen søndag 9 august på et stort Fazioliflygel som for anledningen hentes opp fra Amsterdam. Ingen musikere jeg vet om kommer opp mot Herbie Hancock, han er for meg den komplette musiker, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Herbie Hancock har siden 2011 vært goodwill-ambassadør for UNESCO og vil i forbindelse med konserten i Oslo også holde en tale på et arrangement på Youngstorget den 6. August. Dette er en markering av at det i år er 70 år siden den amerikanske bombingen av Hiroshima.

Oslo Jazzfestival annonserte en rekke artister i april, og i forrige måned kom nyheten om at Billie Van stepper inn for Might Sam McLain, som dessverre måtte avlyse sin planlagte opptreden etter å ha blitt utsatt for et hjerneslag.

Festivalen arrangeres i tidsrommet 10. - 15. august på flere scener rundt om i hovedstaden. Mer informasjon om programmet finner du på Oslo Jazzfestivals nettsider.

Se Herbie Hancock fremføre Actual Proof på Montreux-festivalen her:

ANNONCE