Nyhet

Primavera Sound: De musikalske høydepunktene

GAFFAs utsendte skriver om sine største konsertopplevelser fra Primavera Sound i Barcelona.

GAFFAs utsendte skriver om sine største konsertopplevelser fra Primavera Sound i Barcelona.

I helgen ble Primavera Sound igjen arrangert i Barcelona, med navn som Arcade Fire, Run The Jewels, Local Natives, Mac DeMarco, Angel Olsen, Tycho og King Gizzard & The Lizard Wizard på plakaten.

LES OGSÅ: Over 10.000 prøvde å jukse seg inn på konsert.


GAFFA var selvfølgelig på plass - og under kan du lese om skribent Daniel S. Bahrami og Sara Elisabeth Nedergaard sine største konsertopplevelser under festivalen.

Beyoncé-søster imponerte

Solange Knowles (bildet), backingsangerne og bandet var kledd i rødt, og den tilsvarende røde scenebelysningen matchet perfekt solen, som så smått hadde begynt å gå ned. Solange startet konserten med Rise fra sitt grammyvinnende album A Seat At The Table, som hun fremførte med den vakreste, rene stemmen og en imponerende, forførende koreografi.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Artisten lykkes i å holde publikum i gang gjennom hele sin konsert, og stort sett alle låtene fikk publikum til å synge med. Konserten i seg selv var mitt høydepunkt denne kvelden, og særlig låter som Cranes In The Sky og min favorittlåt fra Solange, Lovers In The Parking Lot, som fikk meg til å synge med som om jeg var en tenåring på Justin Bieber-konsert. Avslutningslåtene Losing You og Don't Touch My Hair lukket og slukket for Solange, som i tillegg var fabelaktig på å involvere publikum fra scenekanten. Gled dere, Piknik I Parken!


Musikk i sin reneste form

Amerikanske Swans ble dannet i 1982 med multiinstrumentalisten Michael Gira som primus motor. Swans er tungt og hardt og langt fra lettilgjenglig musikk, med instrumentale sekvenser på over 30 minutter og en million ting som skjer på samme tid. Det hele går opp i en høyere enhet om man slipper musikken inn og gir etter.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Fredag kveld ga jeg meg helt hen til Gira og hans imponerende entourage av musikere. Så vidt jeg kunne tyde ble det spilt låter fra albumtrilogien The Seer fra 2012, To Be Kind fra 2014 og The Glowing Man fra 2016.


LES OGSÅ: Hør første smakebit fra nytt Todd Terje-album.


Man kan kalle Swans for kunstrock, progrock, eksperimenterende rock eller noise. Jeg bryr meg ikke. Swans er musikk i sin reneste form når man slår fra seg og lar seg gi hen til Giras genistreker. Sublim opplevelse.

Ikonisk superstjerne

En konsert som Grace Jones er delt opp i flere seksjoner, så man unngår at det blir for masete, og vi var heldige som kom i god tid slik at vi ble stående kun seks meter fra scenen. Da showet startet ble hovedpersonen selv ført til midten av scenen dekket av et teppe som forsikret publikum om at Grace Jones var klar for å gi oss en opplevelse for alle sanser - også de visuelle.


Jones er nesten naken med kroppen malt i Keith Harring-aktige symboler med en kjempemaske som dekker hennes ansikt. Hun starter med Nightclubbing og stemningen for kvelden er satt.

Artikkelen fortsetter under videoen.


I løpet av de neste 90 minuttene kjedet jeg meg ikke et eneste øyeblikk, og jeg kunne lett skrevet en tre sider lang anmeldelse av denne konserten alene. Høydepunktene var blant annet I've Seen That Face Before, hvor hun med sensuelle tango-trinn forførte hele publikum. Til tross for den sparsomme bekledningen gikk hun flere ganger backstage for å skifte tøy (eller rettere sagt; overdådige accessories). Hun holdt dog mikrofonen tett til seg under disse skiftene og underholdt med morsomme historier fra sitt liv.

LES OGSÅ: Spår årets sommerhits.

Iført den legendariske glitterhatten fra Phillip Treacy tar hun fra gospel over til rock med Love Is The Drug før kvelden kulminerer med kjempehiten Pull Up To The Bumper hvor hun i siste del av sangen setter seg på skuldrene til en av sine vakter og blir ført ned mellom publikum, som alle prøver å ta på den ikoniske superstjernen.


Først når vi tror det ikke kan bli villere skyter to kanoner ut konfetti, og telefonene kommer frem for å fange det perfekte Instagram-øyeblikket.

ANNONCE