Nyhet

Nå skal livet til den ikoniske artisten skildres i ny film

GAFFA.no - alt om musikk.

— Kanskje jeg skulle stille til valg som president, lød det fra Grace Jones på filmfestivalen i Toronto – etter den begeistrede mottagelsen av dokumentaren om henne.

Der åpnet hun dokumentarballet på musikkfronten, som Toronto-festivalen av erfaring vet trekker store publikumsmengder. På 2017-programmet står følgelig dokumentarer om Lady Gaga, Eric Clapton og Sammy Davis, Jr.

LES OGSÅ:  Avlyser turné på grunn av sykdom.


Ifølge Variety dreier «Grace Jones: Bloodlight and Bami» seg ikke om en vanlig musikkdokumentar. Derimot om «et fragmentarisk portrett» satt sammen av uregisserte opptak fra hele verden det siste tiåret, sammen med konsertsekvenser iscenesatt og filmet spesielt for dokumentaren.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Fortellingen drives frem av sangene til Grace Jones, som hun på pressekonferansen etter filmvisningen i Toronto kalte «bio-sanger».

— Du kan strukturere livet hennes etter sangene, sier filmskaperen Sophie Fiennes, som står bak den to timer lange kunstdokumentaren.

LES OGSÅ: «Holdt igjen av gråstein, til tross for noen gullkorn».


Søsteren til skuespillerne Ralph og Joseph har valgt å stille seg bak kamera – og har tidligere laget dokumentaren «The Pervert's Guide to Cinema», der hun tok for seg kjente filmer sett med en psykoanalytikers øyne.

(©NTB)

ANNONCE