Nyhet

Roger Waters ber Thom Yorke slutte å sutre

«Beefen» mellom Radiohead-vokalisten og det tidligere Pink Floyd-medlemmet fortsetter.

«Beefen» mellom Radiohead-vokalisten og det tidligere Pink Floyd-medlemmet fortsetter.

Tidligere i år sendte et titalls kulturpersonligheter brev til Radiohead med en klar oppfordring. De ønsket å få Thom Yorke & co til å droppe den planlagte konserten i Israel denne sommeren. Blant artistene som tok initiativ til brevet var Roger Waters, Thurston Moore og Young Fathers.

LES OGSÅ: Disse 13 artistene ønsker Billboard å se til topps - to av dem er norske.

Yorke uttalte seg i ettertid om dette til Rolling Stone hvor han blant annet omtalte situasjonen som «ekstremt opprørende» og «støtende» – og viste til blant andre J.K. Rowling og Noam Chomsky som noen av dem som ikke deler oppfatningen til de som sendte brevet. I tillegg sa han at han selv ikke ville funnet på å fortelle artister han ser opp til hvor de skulle jobbe og hva de skulle tenke.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Konserten finner sted denne uken, onsdag 19. juli.

Etter at Yorke uttalte seg, har Waters omtalt reaksjonen til Yorke og den kontroversielle konserten ved en rekke anledninger, senest i et timelangt Facebook-intervju med Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) Movement. Det skriver NME.

LES OGSÅ: Dette var høydepunktene på Slottsfjell.

I intervjuet med dem sier han at Radiohead-frontmannen «sutrer» når han forteller at han føler seg krenket av kritikken.

Han forteller videre at han har tatt kontakt med Yorke og ønsket å møte ham for å snakke om dette.

LES OGSÅ: Roger Waters fornærmet Trump på det groveste. 

Til sammen var det 47 personer/band som skrev under på brevet som oppfordret det britiske bandet til å droppe konserten som skal finne sted i Tel Avivs Hayarkon Park. J.K.

Se intervjuet med Waters her

ANNONCE