Nyhet

R.E.M.-frontmannen støtter Radiohead

Har publisert støtteerklæring.

Har publisert støtteerklæring.

Den tidligere R.E.M.-frontmannen Michael Stipe publiserte et bilde på sosiale medier i går hvor det står at han støtter Thom Yorke og Radioheads avgjørelse om å spille konserten i Israel denne uken. Det skriver Pitchfork.

LES OGSÅ: Festivalen har blitt dobbelt så stor på ett år.


Stipe skriver følgende: «Jeg støtter Radiohead og deres avgjørelse om å opptre. La oss håpe dialogen fortsetter og at det vil sette en stopper for okkupasjonen og føre til en fredfull løsning.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bakgrunnen for dette er at et titalls kulturpersonligheter tidligere i år skrev et brev til Radiohead med en oppfordring om at de ønsket å få Thom Yorke & co til å droppe den planlagte konserten i Israel. Blant artistene som tok initiativ til brevet var Roger Waters, Thurston Moore og Young Fathers.


LES OGSÅ: Roger Waters fornærmet Trump på det groveste.

Etter dette har både Waters og Yorke, blant andre, uttalt seg i medier om saken. Senest for et par dager siden sa det tidligere Pink Floyd-medlemmet i et intervju med Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) Movement at Radiohead-frontmannen «sutrer» når han sier at han føler seg krenket av kritikken.

Konserten er denne uken, onsdag 19. juli, i Tel Avivs Hayarkon Park.


ANNONCE