Nyhet

PREMIERE: Ivan Ave - Fast Forward

Den norske rapperen om deadline: — Kan ikke leve med, kan ikke leve uten.

Den norske rapperen om konseptet deadline: — Kan ikke leve med, kan ikke leve uten.

En gang i tiden ble han omtalt som Norges beste bevarte raphemmelighet, men det er en stund siden nå. Til høsten kommer Ivan Aves andrealbum, og han har for lengst etablert seg som et av landets sterkeste hiphopnavn.

LES OGSÅ: Radiohead trosset oppfordring om boikott.

I dag kan vi presentere hans nyeste singel, Fast Forward, som er den andre singelen på den kommende utgivelsen. Den er produsert av Mndsgn og DJ Harrison, som begge er signert til det legendariske indielabelet Stones Throw Records.

Hør låten nederst i saken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ivan Ave. FOTO: Håkon Gleditsch.

Fast Forward er en låt om å prøve å henge med i svingene, mens sanda renner opp og ned i timeglasset. Det gode gamle snakke-om-tida-som-ei-vrien-dame-grepet blir brukt. Det er et av mine favorittgrep. Låta er beskrivende for prosessen min med den kommende skiva, fordi jeg som regel alltid trenger en deadline for å få ting gjort. Jeg hater og elsker den deadlinen. Kan ikke leve med, kan ikke leve uten, osv.

Som en selvhjelpsbok

Oppfølgeren til debutalbumet, Helping Hands, har fått tittelen Every Eye og slippes i oktober på det tyske plateselskapet Jakarta Records.

LES OGSÅ: Dette er årets hittil mest innbringende turneer.

— Singelen er ganske representativ for Every Eye, et sample-fritt og litt sjangerforvirra album. Produksjonen er gjort av en lang liste produsenter og musikere, som er nytt for meg. Mndsgn, Fredfades, Kiefer, Kaytranada – det har vært en kul utfordring å flette alle disse musikalske uttrykkene sammen. Every Eye er skrevet litt som en «self help»-bok, der jeg finner ut av ting. Eller ikke finner ut av ting. 

Hør den nye singelen her:

 
ANNONCE