Nyhet

Nytt PR-stunt av Arcade Fire

...en knapp uke før bandets nye album slippes.

...en knapp uke før bandets nye album slippes.

På fredag slippes det mye omtalte femte albumet til den kanadiske gruppen Arcade Fire. Everything Now slippes 28. juli via Columbia Records, og i helgen har bandet vært ute med et nytt underholdende og oppfinnsomt promo-stunt.

LES OGSÅ: Se Susanne Sundfør opptre på BBC.


De har nemlig publisert det de kaller en «Premature Premature Evaluation», en ekstra, ekstra tidlig forhåndsvurdering, av det kommende albumet, publisert av nettstedet «Stereoyum». Det skriver NME.

Nettstedet, som er en parodi på musikknettstedet Stereogum, skriver at artikkelen er en ny feature – «en anmeldelse før anmeldelsen før anmeldelsen av et nytt album».

LES OGSÅ: Slik troller Arcade Fire Jenner-søstrene.


Stuntet er et tilsvar til Stereogums tidlige anmeldelse av bandets kommende album, som ble publisert allerede 2. juni og hadde overskriften «Remember When Arcade Fire Were Good?». Samtidig harselerer bandet med «Premature Evaluation»-serien til nettstedet.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Det er ikke første gang et band kommenterer nettopp den artikkelserien. Fleet Foxes' Robin Pecknold publiserte en lang kommentar under nettstedets forhåndsvurdering av deres nyeste album, Crack-Up.

Årslisteplass bak Pure Comedy

På parodi-nettsiden til Arcade Fire linkes det til det kanadiske bandets offisielle Spotify-spilleliste i tillegg til andre falske nettsider, som HollywoodReporter.co, som inneholder en sak om hvordan deres siste video gjorde at de nå sitter med en enorm gjeld.


LES OGSÅ: 90 personer til sykehus etter Chance The Rapper-konsert.

Deres «Premature Premature Evaluation» konkluderer for øvrig med følgende:

«We may be getting ahead of ourselves here, but we predict [Everything Now] is likely to come in just a few spots below Father John Misty’s Pure Comedy in our year-end list, probably somewhere between number 8 and number 14.»


ANNONCE