Nyhet

Sufjan Stevens og St. Vincent med rasisme-anklager mot Grammy-prisen

De to artistene går hardt ut mot arrangørene bak prisutdelingen etter at Beyoncé "ble snytt" for noen av gjeveste prisene natt til mandag.

Sufjan Stevens (bildet) har gått hardt ut mot Grammy-prisen etter at Beyoncé, som på forhånd var nominert til ni priser, ikke vant de mest høythengende kategoriene for årets album, årets låt og årets innspilling - som gikk til Adele for albumet 25 og låta Hello.

Mange mener Beyoncé ble snytt for disse prisene etter å ha gitt ut det kritikerroste albumet Lemonade i fjor vår.

Kritikken fra Stevens går hovedsakelig på kategoriseringen og behandlingen av svarte artister og musikere, og følger i en tradisjonell kritikk av Grammy-prisen som konservativ og foreldet. I en posting på sin egen nettside merket med ordene "Friendly reminder - Don't Be A Racist" skriver han følgende:

"Q: WTF is “Urban Contemporary”?

A: It’s where the white man puts the incomparable pregnant black woman because he is so threatened by her talent, power, persuasion and potential."

St. Vincent, som i helgen ble annonsert til årets Record Store Day-ambassadør, var raskt ute med å støtte Sufjan Stevens' kritikk via sin Twitter-profil. Og allerede før prisutdelingen gikk artister som Kanye West, Drake og Justin Bieber, ifølge TMZ, til boikott fordi de mente at prisutdelingen ikke lenger var relevant eller representativ for unge svarte artister.

Les mer om Grammy 2017 her.

ANNONCE