Nyhet

Dette var høydepunktene på Trondheim Calling

Våre favoritter fra den store showcasefestivalen i Trondheim finner du her!

Da er musikkonferansen og showcasefestivalen Trondheim Calling over for denne gang. GAFFAs utsendte har nettopp landet i Oslo etter noen fine dager i Trondheim by – på en rekke ulike spillesteder, på Rockheim, på Clarion Hotel & Congress og på E.C. Dahls Bryggeri for en liten svipptur, blant annet. 

Vi har selvfølgelig fått med oss masse konserter, i tillegg til interessante seminarer, hyggelige møter med musikkbransjen og god mat og drikke – i det hele tatt er vi veldig fornøyde.

All honnør til arrangørene og bookerne.


De musikalske høydepunktene har vært mange. Her følger en oppsummering over de aller beste og mest interessante.

Ivan Ave: Rockheim-Scenen, torsdag 2. februar

”Hans nostalgiske og på samme tid åpne tilnærming til rap og musikk generelt gjør ham ikke bare til Norges beste engelskspråklige rapper, men setter ham også på det internasjonale hiphop-kartet”, skrev vi blant annet i vår anmeldelse av konserten til Ivan Ave på Rockheim torsdag kveld.


Det ble en sløy og delikat halvtime med 27-åringen fra Telemark, og Trondheim Callings første høydepunkt for vår del. 

Invader Ace: Diskoteket, torsdag 2. februar


Invader Ace er et norsk-svensk støyende tubatechnoband. Duoen består av svenske Anton Toorell og norske Peder Simonsen, og sammen lager de dansemusikk det fungerer like godt å høre på som å danse til.

Dessuten: utforskende og eksperimenterende bruk av instrumenter, et særdeles interessant lydbilde og gode låter.

 


Haunted Mansions: Rockheim-Scenen, fredag 3. februar 

Trondheimsduoen Haunted Mansions har hittil bare sluppet én singel, den Broken Bells-aktige "poptronica"-låten Sunshine Crawlers.

Duoen består av Thomas Gregussen, som er produsent og lyddesigner, og vokalist Vegard Sandø, som blant annet er medlem i bandet Dear Esther. På konserten på Rockheim er de en kvartett, og lydbildet holder seg stort sett i samme gate som singelen. Litt mer folkrock, tidvis psykedelisk, hele tiden dynamisk og varmt.


Vi ser frem til å høre mer fra Haunted Mansions.

Amanda Tenfjord: Avant Garden, fredag 3. februar


19 år gamle Amanda Tenfjord (bildet) fra Ålesund vant Musikkprisen i 2015. Tidligere vinnere inkluderer Highasakite, Ine Hoem og Mikhael Paskalev, og den halvt greske, halvt norske sangerinnen og låtskriveren ble tidlig plukket ut som en av årets demoartister på Trondheim Calling.

GAFFA var til stede på Tenfjords første av to opptredener på festivalen, og lot oss trollbinde av hennes vakre stemme og låtmateriale. Absolutt en artist å se opp for den nærmeste tiden.


Hajk: Rockheim-Scenen, fredag 3. februar

Senere denne måneden kommer debutalbumet til Oslo-bandet Hajk, og etter å ha sett dem spille på Trondheim Calling i helgen, er det helt klart at de har mye å by på - også på scenen.

De har allerede hatt stor suksess med singlene de har sluppet, og kanskje spesielt debuten Magazine. Den hadde premiere via Noisey, preges av de flotte vokalharmoniene til Preben Sælid Andersen og Sigrid Aase og var også å finne på "årets favoritter" til musikksjefen i P3 i Sverige.


Se bildegalleri fra konserten på Rockheim på fredag her.

Pom Poko: Olavshallen, Lille Sal, lørdag 4. februar


Pom Poko er nok et band med utspring fra jazzlinja i Trondheim, bestående av Martin Miguel Tonne (Lumikide), Jonas Krøvel, Ola Djupvik og Ragnhild Fangel Jamtveit (Panda Panda). Til tross for en beskjeden låtkatalog er bandet allerede én av fire Urørt-finalister i 2017 - noe som garantert hadde pirret nysgjerrigheten til flere festivaldelegater.

Den lille salen i Olavshallen var fylt til randen da Pom Poko gikk på og bandet leverte en artig seanse med litt usynkronerte dansere, heftige gitarriff og en karakteristisk vokal fra Ragnhild Fangel Jamtveit.

Nok et band det skal bli spennende å følge med på i tiden fremover.

Spielbergs: Fru Lundgreen, lørdag 4. februar 


Det relativt ferske Oslo-bandet Spielbergs har tross forholdsvis kort fartstid allerede rukket å markere seg: Blant annet ble deres aller første singel (som kom i november) kåret til fjorårets 27. beste låt av Dagbladet, og de var også å finne på listen over artistene musikkbransjen har mest tro på i 2017, ifølge Musikknyheter.


På Trondheim Calling fikk de også vist at de er et solid liveband, også. Konserten deres på Fru Lundgreen var i tillegg til festivalens desidert høyeste (i desibel) også en av de beste.

Les vårt mini-intervju med bandet her, og se bildegalleri fra konserten på Trondheim Calling her.


Emile The Duke: Fru Lundgreen, lørdag 4. februar

Emilie The Duke, som egentlig ikke var en del av programmet, ble booket på grunn av en avlysning i siste liten, og ”vikaren”, som han kalte seg selv, sørget like gjerne for en fantastisk liten halvtime på Fru Lundgreen i går kveld.

”Det narrative utgangspunktet og den musikalske rammen for Aasen-prosjektet har sørget for to særdeles solide og gode album. Konserten på Trondheim Calling viser at prosjektet fungerer like godt på scenen”, skrev vi blant annet i vår anmeldelse av konserten.

Alt vårt innhold fra Trondheim Calling 2017 finner du her.

ANNONCE