Nyhet

Snart premiere på ny dokumentarfilm

GAFFA.no - alt om musikk.

Det stormer ofte rundt artisten M.I.A. – og heller ikke dokumentaren om henne, som har verdenspremiere i Sundance i januar, har hatt en problemfri vei frem mot lerretet.

I 2013 hevdet M.I.A. at filmen var blitt «svartelistet i vanlige kanaler», mens regissør Stephen Loveridge kranglet med hennes plateselskap Roc Nation – som blant annet pusset IFPI på ham etter at Loveridge la ut en filmtrailer i sosiale medier. Det skrev blant annet Huffington Post.

LES OGSÅ: Feirer komplett trilogi.


På et tidspunkt sa Loveridge – ifølge filmomtalen en britisk digitalkunstner og filmskaper som angivelig er en personlig venn av M.I.A. – at «han heller ville dø enn å jobbe med filmen». M.I.A. selv uttalte så sent som i mars i år at hun ikke visste hvordan ståa var. Til Fact sa hun da:

— Jeg vet ikke hva som skjer med dokumentaren min. Jeg har ikke snakket med Steven på årevis. Jeg snakket med ham for noen få måneder siden, men jeg tror dokumentaren om meg kan ta ytterligere ti år.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Men nylig meldte Sundance-filmfestivalen at verdenspremiere for dokumentaren titulert «Matangi / Maya / M.I.A.» står 21. januar 2018 i Park City i Utah. Der skal den vises i konkurranseprogrammet World Cinema Documentary Competition sammen med blant annet filmer som «The Oslo Diaries» – om de hemmelige møtene som ledet frem mot Oslo-avtalen mellom Israel og PLO.


LES OGSÅ: Lorde avlyser omstridt konsert.


Det loves at filmmaterialet er hentet fra «en aldri før sett skatt av personlige opptak som spenner over 22 år», filmet av M.I.A. og vennene hennes – fra hun var en tenåringsimmigrant i London til hun ble internasjonal popstjerne. Filmen skildres som et «intimt portrett» av Maya Arulpragasam – som «fortsetter å knuse konvensjonene».

(©NTB)

ANNONCE