Nyhet

Skal lage film om Velvet Underground

GAFFA.no - Alt om musikk!

Todd Haynes har tidligere laget spillefilmer om glam og Bob Dylan.

Mandag ble det annonsert at den kjente regissøren Todd Haynes (bildet) sitt neste prosjekt er en film om det innflytelsesrike amerikanske rockebandet The Velvet Underground.

Tidligere har Haynes blant annet stått bak spillefilmene «Velvet Goldmine» (1998) og «I'm Not There» (2007), som tok for seg henholdsvis glamscenen (og mytologiene rundt David Bowie, Iggy Pop og The Velvet Underground-frontmann Lou Reed) og Bob Dylans liv. Richard Gere, Heath Ledger og Christian Bale var blant skuespillerne som tok på seg rollen som Bob Dylan i sistnevnte, og noe uortodokse biopic.


LES OGSÅ: Blir møtt med grov hets og rasisme.

Denne gangen blir det imidlertid ikke en spillefilm Haynes skal jobbe med, men en film som faller i dokumentar-kategorien, skriver Variety.

Skal bruke materiale fra Warhol


Filmen, som ennå ikke har fått en offisiell tittel, skal inneholde en rekke nye intervjuer med de gjenlevende medlemmene i bandet, samt andre viktige personer fra 60-tallet. Overfor nettstedet uttaler Haynes at filmen vil bli en intens visuell affære, hvor han vil benytte seg av opptak fra Andy Warhol men også deler av en rik kultur av eksperimentell film.

Artikkelen fortsetter under videoen.


The Velvet Underground albumdebuterte i 1967, og besto da av Lou Reed, John Cale, Sterling Morrison og Maureen Tucker - samt den tyskfødte sangerinnen Nico. Albumet er for mange kjent for Andy Warhols omslagskunst. Senere kom albumene White Light/White Heat (1968), The Velvet Underground (1969) og Loaded (1970) før bandet ble oppløst.

Sterling Morrison døde i 1995, og Lou Reed gikk bort i 2013.

LES OGSÅ: Den norske artisten roses i Storbritannia.


Tidligere i år fremførte John Cale og en rekke gjestemusikere det kjente debutalbumet i sin helhet i Liverpool, for å markere at det hadde gått 50 år siden utgivelsen av albumet.

ANNONCE