Nyhet

NY SINGEL: En hyllest til Brooklyn

GAFFA.no - alt om musikk.

Den kritikerroste norske artisten er aktuell med ny singel.

Siv Jakobsen slipper den tredje singelen fra det kommende debutalbumet The Nordic Mellow som slippes på hennes eget label 25. august.

LES OGSÅ: Er dette årets beste rocke-EP?


Den har fått tittelen Berry & Whythe og er en hyllest til Brooklyn i New York.

Berry & Whythe er en av de få mer uptempo låtene på albumet, og er skrevet som et slags retrospektivt syn på min tid da jeg bodde i New York. Jeg bodde på et knøttlite rom på Metropolitan Avenue i Brooklyn mellom Berry Street og Whythe Street, derav tittelen på låta, og den transporterer meg på et vis tilbake til de månedene jeg bodde der, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under låten.

Den kritikerroste artisten slapp EP-en The Lingering i 2015, som GAFFA tildelte hele fem av seks stjerner. Vår anmelder skrev blant annet at hun fremstår som «et av våre sterkeste kort innen singer/songwriter-sjangeren akkurat nå».


LES OGSÅ: Nå er dette tidenes mest sette video på YouTube.


Med musikk inviterer hun oss inn som flue på veggen i hennes mest personlige øyeblikk. Der sier hun det hun ikke tør å si ellers. Hun forteller at den nye musikken nok er enda mer strippet for filter enn The Lingering.

— Jeg stoler mer og mer på mine instinkter som artist og låtskriver, noe som gjør at albumet blant annet har et større spenn i dynamikk og intensitet enn tidligere. Det er frustrasjon i nesten alle låtene på albumet, sier Siv. Hun legger til at albumet har blitt en intens blanding av hennes nære og intime vokal, akustisk gitar, strykearrangementer og ærlige tekster.

LES OGSÅ: Det norgesaktuelle bandet ble angrepet på scenen - av konsertarrangøren.


Siv Jakobsen er klar for turné og har nettopp sluppet datoer for Europa og USA. Se konsertdatoene her

ANNONCE