Nyhet

Klar med ny og «frustrert» singel

Siv Jakobsens nye låt «Shallow Digger» fikk prestisjefull USA-premiere denne uka. Hør låta her!

Siv Jakobsens nye låt Shallow Digger fikk prestisjefull USA-premiere denne uka.

Det var nemlig National Public Radio (NPR) som var første ute med den nye singelen til GAFFA-favoritt Siv Jakobsen (bildet) onsdag kveld. Låta er den andre i rekken fra hennes kommende debutalbum The Nordic Mellow, som slippes 25. august.

Tidligere i år slapp hun førstesingelen Like We Used To.


LES OGSÅ: Hør første smakebit fra Siv Jakobsens debutalbum.

— Denne låta er nok den som er mest annerledes fra det jeg har gitt ut tidligere - den er intens og nesten høylytt, og kom trillende ut av meg en ettermiddag i fjor sommer. Både tekstlig og musikalsk er nok låta ganske «frustrert», og handler om å oppdage i seg selv (og i verden generelt) en selvopptatthet og overfladiskhet man kanskje ikke trodde man hadde i seg, både på et personlig nivå, og i forhold til behandlingen av verdenen vi lever i og på, sier artisten selv i en kommentar.

Artikkelen fortsetter under låta.

Jakobsen forteller videre at den nye musikken nok er enda mer strippet for filter enn EP-en The Lingering, som ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA i 2015.


— Jeg stoler mer og mer på mine instinkter som artist og låtskriver, noe som gjør at albumet blant annet har et større spenn i dynamikk og intensitet enn tidligere. Det er frustrasjon i nesten alle låtene på albumet, sier Siv.


LES OGSÅ: Her skal neste års Spellemann arrangeres.

Hun legger til at albumet har blitt en intens blanding av hennes nære og intime vokal, akustisk gitar, strykearrangementer og ærlige tekster.

ANNONCE