Nyhet

Kritikerrost norsk artist med første smakebit fra nytt album

GAFFA.no - Alt om musikk!

Innfrir han de høye forventningene?

Erlend Ropstad (bildet) slipper sitt sjette studioalbum Alt Som Har Hendt 3. november. Det blir hans fjerde norskspråklige album, og følger opp kritikersuksesser som har gitt ham hele fire nominasjoner til Spellemann og solid listing i radio.

I morgen er den første singelen fra albumet ute, men allerede i dag kan du få en sniklytt via GAFFA.


LES OGSÅ: 10 konserter du ikke kan gå glipp av på Øya.

Låta, som har fått tittelen Det Store Blå, er innspilt i samarbeid med bassist Per Jørgensen Tobro og trommeslager Gunnar Sæthe. Ropstad har selv stått for vokal, gitar og piano, samt produsert, og bedyrer at han virkelig slipper seg løs på den seks minutter lange låta.

Det Store Blå blei ei låt jeg ga opp å holde igjen. Den kunne ikke blitt kortere, hatt færre ord. Jeg bare slapp tømmene og så hvor det bar. Heile plata blir litt sånn. Jeg har lavere skuldre denne gangen og har brukt lengre tid enn jeg pleier. Resultatet ble at låtene har litt mer «odde» oppbygninger, struktur og instrumentering, uttaler Ropstad overfor GAFFA.


Artikkelen fortsetter under låta.

Da Erlend Ropstad gjestet fjorårets Øyafestivalen, skrev vår anmelder Ellen Lund blant annet følgende:


— Hans forrige album Det Beste Vi Får Til, som tittelen lyder, er nettopp det beste han hittil har fått til. Sørlendingen har aldri vært dårlig, men han har blitt gradvis bedre med årene.

Resten av anmeldelsen kan du lese her.

ANNONCE