Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Festivalsommeren er nesten over for denne gang, og vi begynner å se frem til å gå på klubbkonserter igjen.

Denne uka anbefaler vi blant annet singer-songwriter Egil Olsens releasekonsert i Oslo, en éndagsfestival i Drammen, med blant andre Jonas Alaska (bildet) og Amanda Delara, samt Tøyen Holding som skal til Bergen for aller første gang.


LES OGSÅ: Klar for å fylle Oslo Spektrum.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].


Egil Olsen: Rockefeller, Oslo, 23. august

På onsdag feirer singer-songwriteren Egil Olsen sitt nye og hittil mest elektriske album med en strømløs (!) releasekonsert på Rockefeller. Konserten blir spilt med akustiske instrumenter og «nydelige musikalske gjester», ifølge presseskrivet.

Det kommende albumet slippes på fredag og byr på et mer energisk uttrykk fra den ofte lavmælte og melankolske artisten. You And Me Against The World er ifølge ham selv en samling oppløftende og romantiske rockelåter. 

KJØP: Billetter til konserten.


 Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.


William Bell: Cosmopolite, Oslo, 24. august

Soul-legenden William Bell var tidlig med på laget til det legendariske plateselskapet Stax Records, som senere ga ut innspillinger av blant annet Otis Redding, Sam and Dave, Isaac Hayes og The Staple Singers. 

78-åringens solodebut You Don’t Miss Your Water (Until Your Well Runs Dry) ble en av plateselskapets første store hits, og den dag i dag er det sett på som et av de fremste musikkeksemplene fra starten på soulens storhetstid.


På torsdag står han på scenen på Cosmopolite i Oslo.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele konsertprogrammet til Cosmopolite her.

Bængshot på Park: Linda Vidala og King Skurk One: Parkteatret, Oslo, 25. august

Linda Vidala, Norges nye selvdrevne rap-stjerneskudd, er i disse dager aktuell med den populære singelen Bængshot feat. King Skurk One. Låten har allerede solgt til gull og er en sertifisert sommerhit. I skrivende stund ligger den på sjette plass på lista over Norges mest spilte låter på Spotify.


Ryktene sier at det tar fullstendig av når de to står sammen på scenen.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Parkteatret her.

HV-Fe$tival: Munkegata, Oslo, 26. august

Harald$ vaffel (ja, du leste riktig!) arrangerer det de omtaler som «Norges mest digge, mest GRATIS hiphopfe$tival» på lørdag.


De følger opp suksessen fra i fjor, og i Munkegata i Gamlebyen vil en rekke artister stå på scenen, som Wonder The Boy, Yung Smul og Linda Vidala.

Det er vel ikke urimelig å tro at det blir servert litt vafler også?


Se fullt program her.

Tøyen Holding: Victoria Pub og Cafe, Bergen, 26. august

Tøyen Holding blir denne uka for første gang presentert i Bergen. Duoen består av produsent/rapper Fredfades og rapperen Mest Seff. De slapp debutplaten tidligere i år med kjente navn som KingSkurkOne og Holmlia-legenden Pumba som gjesteartister.


Hva skjer når to gamle kamerater fra Oppsal og Lambertseter gjenforenes i Tøyengata for å jazze opp siggen, shotte Nemiroff og drikke naturvin? Svaret er Tøyen Holding.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele konsertprogrammet til Victoria Pub & Cafe her.

Elvevill: Union Scene, Drammen, 26. august

Det blir konserter med artister som Unge Ferrari, Jonas Alaska, Amanda Delara og Miss Tati når Elvevill arrangeres i Drammen i helgen.


Det er et gratis, rusfritt arrangement for de over 13 år, hvor det i tillegg til konsertene blir workshops, konkurranser og ungdomsdisko.

Les mer om arrangementet her.


Fruit Bats (solo) og Vetiver (solo): Revolver, Oslo, 27. august

Det amerikanske bandet Fruit Bats, ledet an av Eric D. Johnson, ble startet i Chicago, Illinois i 1997. Siden den gang har de sluppet en rekke nydelige og lett psykedeliserte folkpop-album. Johnson har vært aktiv med andre band, også – til tider med Vetiver, som også er med til Oslo, og til andre tider med The Shins.

Vetiver ledes an av Andy Cabic og ble startet noen år senere. De har blant annet samarbeidet med Devendra Banhart og Joanna Newsom og er også verdt å få med seg.


En deilig dobbel-solo-konsert med to indieveteraner her, altså.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele konsertprogrammet til Revolver her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE