Nyhet

BREV FRA EGIL OLSEN: Albumslipp, digitalisert julemusikkvideo og aktuelle live-konserter

Singer/songwriteren har mye som skjer om dagen, med livealbum, julekonserter, julesingel og musikkvideo.

Låtskriveren fra Ørsta forteller selv i et digitalt brev til redaksjonen:

"- Med mitt nye album ‘big babies’ har eg turnért som ein slags jazztrio med Henrik Lødøen på trommer og Martin Morland på kontrabass. Eg er på ingen måte ein jazzmusikar. Dei er, men ikkje eg. Eg er ein uskulert noob som likar å vrenge sjela, hjertet og hjerna mi i songar. Eg ville berre leike med jazz og lage eit album og eit liveuttrykk som var musikalsk og fritt, og levande og sparkande."
Han fortsetter: "Dette har vi fanga på det nye livealbumet «trio - live & kickin». Nye songar, gamle schlagers i ny drakt, samt litt av fjaset og anekdotane som gjer eit egil olsen show til eit egil olsen show. Innspelt heilt i starten av turnéen i november 2022. Etter tre år i ufrivillig turnépause, kan ein merke ein svolten speleglede og ein tydeleg rørt meg på ekstranummeret eg prøvar å tøyse med."

Men jazzband er ikke det eneste som foregår, for julemusikken skal heller ikke falle imellom to stoler. I Beatles-stil har trubaduren benyttet seg av AI-teknologi for å bringe et 22 år gammelt live-opptak tilbake til liv:
"Tidlegare i år vakna også mitt gamle band uncle’s institution til live, med vinylutgivelse i serien Norske Albumklassikere. 01. desember sleppast det aller første livsteiknet fra bandet, julesingelen ‘wonderful feel’ på streamingtjenestene. Singelen fra 2001, var originalt kun utgitt i eit lite opplag på cd, av vår manager, Kathrine Synnes. Som B side, kan du nyte eit liveopptak av Egil Olsen og Jenny Hval med uncle’s institution-julesongen, ‘glad ur herre’ (altso ‘glad you’re here’, men som i ‘get ur freak on’ og ‘hot in herre’). Det er også børsta støv av musikkvideoen med nyttig bruk av avansert AI-teknologi for oppskalering fra ein sliten liten videokassett til fin 4K på youtube."


I desember blir det julekonsert i Gamle Skrivargarden i Volda 15., på John Dee i Oslo 21. og på nye Løvenvold theater i Ålesund 22.
ANNONCE