Nyhet

— Jeg har byttet ut bandet med gitarer

GAFFA.no - alt om musikk.

Egil Olsen legger ut på soloturné og sier at han dermed slipper den interne dramatikken som oppstår i et band.

— Jeg har på en måte byttet ut trommeslageren og bassisten med to gitarer. Gitarene er enklere å ha med å gjøre, man slipper alt maset og all den interne dramatikken som oppstår i et band, lyder det fra Egil Olsen, som likevel medgir at det kan bli ensomt å turnere alene.

LES OGSÅ: Mer rebelsk å være lykkelig.


Ikke minst siden han det siste året for det har meste spilt med et band rundt seg på scenen, og det augustferske albumet You And Me Against The World også er en rockeplate.

— Nå stripper jeg det ned og reiser ut alene. Det blir intimt og fint. For selv om jeg tøffet meg litt på platen, så ligger det en sår liten vise bak trommene og rockegitarene, sier Olsen til NTB før turnéstart.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Fra 8. november til 30. november skal artisten og låtskriveren kjøre rundt i det han kaller «sin utrolig lille turnébuss» til 12 byer og steder, fra Oslo, Trondheim og Drammen til Dalsfjorden – og Animasjonsfestivalen i Fredrikstad 11. november.

LES OGSÅ: Forlot scenen i sinne.


Det passer godt for en musiker som illustrerer sine egne platecover, har hatt kunstutstillinger, og hadde daglig tegneseriestripe i Dagbladet. Det var også Egil Olsen som tegnet karikaturen av «Stjernekamp»-vinner Adam Douglas, som fansen heiet med i salen.

(©NTB)

ANNONCE