Nyhet

Den norske gitarlegenden hylles på sin 70-årsdag

GAFFA.no - Alt om musikk!

23. august fyller gitarlegende og komponist Terje Rypdal 70 år – og får hyllestalbumet Sky Music i gave. Der hylles han av musikerkolleger fra inn- og utland.

Ifølge Rune Grammofon, som utgir hyllestplaten, er Sky Music en «ydmyk og hjertelig feiring av en inspirerende kunstner og en svært unik gitarist, som ikke fullt ut har fått den æren og gjenkjennelsen han fortjener etter mer enn 50 år med å lage musikk».

LES OGSÅ: Klubbdagen-konsertene du må få med deg.


Med den amerikanske gitaristen og Rypdal-beundreren Henry Kaiser i spissen, satte plateselskapet sammen et allstar-band med Rune Grammofon-artister:

Ståle Storløkken (Elephant9, Supersilent) på keyboard, Ingebrigt Håker Flaten (Scorch Trio, The Thing) på bass, Gard Nilssen (BushmanŽs Revenge) på trommer og en gitarrekke som teller Even H. Hermansen (BushmanŽs Revenge), Hedvig Mollestad, finske Raoul Björkenheim (Scorch Trio) og svenske Reine Fiske (Dungen).

Artikkelen fortsetter under videoen.


Kaiser spilte og produserte, mens Motorpsycho-medlem Hans Magnus «Snah» Ryan la på effekter. Andre som er å høre på hyllestplaten er internasjonale størrelser som Jim O'Rourke, Bill Frisell, Nels Cline og David Torn.

Ifølge Rune Grammofon vil det også slippes en «Vol. 2»-utgave på vinyl, med spor som ikke ble med på albumet, men som sies å være «for gode til å bli liggende på hylla».


LES OGSÅ: Så mye tjener Marcus & Martinus.

Terje Rypdal selv sjøsatte sitt nye band Conspiracy på Moldejazz, der han har med seg Nikolai Hængsle Eilertsen, Ståle Storløkken og Pål Thowsen. De skal spille inn plate for ECM, noe Rypdal i en pressemelding kaller «starten på en ny æra for meg».

(©NTB)


ANNONCE