Nyhet

De første artistene til Nattjazz 2017 er klare

Britiske, amerikanske og norske artister og band besøker den tradisjonsrike festivalen i Bergen neste år.

Nattjazz i Bergen har de siste årene utvidet horisonten, noe som har resultert i at både Fjorden Baby!, Karpe Diem, Emilie Nicolas, Of Montreal og !!! har vært å se på programmet de siste årene side om side med jazz-storheter som Wayne Shorter.

I dag offentliggjør festivalen de fire første artistnavnene til neste års utgave av den tradisjonsrike festivalen: Moon Hooch, Shobaleader One, Elephant9 (bildet) med Terje Rypdal og Jan Lundgren – ”A tribute To Jan Johansson”. 

Det Brooklyn-baserte bandet Moon Hooch har spilt på festivalen før, og etter denne opptredenen skal det ha blitt omtalt som en av tidenes beste Nattjazz-bookinger. Shobaleader One er bandet til Squarepusher (som er briten Tom Jenkinson), og de kommer til å gjøre sin aller første konsert i Norge under Nattjazz. Elephant9 skal ha med seg Terje Rypdal på åpningsdagen til neste års Nattjazz. De har spilt flere konserter sammen i år, blant annet på Øya og Maijazz, men dette blir første gang de står på scenen sammen i Bergen. Jan Johanssons Jazz På Svenska har fått en viktig plass i skandinavisk musikkhistorie, og på Nattjazz presenterer Jan Lundgren ”A tribute to Jan Johansson”, der han har arrangert musikken for en strykekvartett.

Nattjazz 2017 går av stabelen 26. mai - 4. juni i Bergen.

ANNONCE