Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Ghost, Hester V75 og Sputnik (!) er blant denne ukas sterkeste liveanbefalinger fra GAFFA-redaksjonen.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Da har roen akkurat senket seg etter forrige ukes store konserthøydepunkt, Karpe Diem, som spilte tre utsolgte konserter på rad i Oslo Spektrum – og vi er klare for nok en uke med nye, bra konserter.

LES OGSÅ: «Total innfrielse».


Denne uka anbefaler vi blant annet konserten til Tromsø-bandet Lüt, som finner sted på Verkstedet i Oslo, Hester V75 (bildet), som spiller både i Bergen og i Oslo, sarpsborgfestivalen Festival Ø og Metronomicon Audios minifestival på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].


Ghost + Kvelertak: Oslo Spektrum, Oslo, 27. april

Ghost har siden starten i 2010 gjort rundt 500 konserter rundt i verden, og de satte i fjor egen publikumsrekord med 85.000 tilskuere i Brasil. Som arrangørene Live Nation skrev i en pressemelding da Gjost ble bekreftet til Oslo Spektrum: «Ikke mange, moderne band leverer heavy metal med bred appell. Ghost gjør det. Sånn sett er de i en imponerende særposisjon - som det står høy respekt av».

Vi gleder oss til å se Papa Emeritus og co, til tross for litt intern uro den siste tiden, og vi gleder oss også stort til at Kvelertak skal være det svenske bandets oppvarmere.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Oslo Spektrum Arena her.


Hester V75: USF Verftet, Bergen, 28. april

«Rett før sommeren 2015 hadde ordet om et nytt rapkollektiv begynt å spre seg i Bergen. Noen mente at de var de nye, unge arvtagerne innen Bergensrappen. Navnet er Hester V75. Etter flere spillejobber i hjembyen, og noen i hovedstaden, fikk de rykte på seg for å være særdeles gode live. Etter spillejobben på by:Larm kan vi med sikkerhet si at dette er et velfortjent rykte».

Slik lød ordene etter by:Larm-opptredenen i fjor, og Hester V75 har sørget for å opparbeide seg et enda mer solid rykte etter dette. Nå er de klare med ny musikk og flere konserter. Sist fredag slapp de minialbumet Baby Eg Har Et Problem.

Hester V75 spiller på John Dee i Oslo dagen etter, 29. april.


KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Østre her.

Lüt: Verkstedet, Oslo, 28. april

Tromsø-bandet Lüt har på kort tid etablert seg som et av våre mest spennende band. Scandirockens redningsmenn, vil kanskje noen kalle dem. Et band med et hardtslående lydbilde, store gitarer, melodiøse låter og en generell ”tøff-i-trynet”-holdning, vil kanskje andre kalle dem.


Singelen Du Vet Ingenting var listet 22 uker i strekk på P3 og var på et tidspunkt den syvende mest spilte låta på kanalen.

Vi gleder oss til å følge bandet og anbefaler konserten på Verkstedet på onsdag på det varmeste.


Lüt spiller på Festival Ø i Sarpsborg dagen etter, 29. april.

Se hele programmet til Verkstedet her.

El Cuero: Papirhuset, Drammen, 28. april


El Cuero er ti år i år, noe som feires med nytt album, som ble sluppet i januar, og nå med en aldri så liten norgesturné. I forrige uke spilte de to konserter i nord, mens de denne uken spiller i Drammen og Oslo.

«Albumet er vellaget, og det er tydelig at El Cuero som band har perfeksjonert grep og vokal», skrev blant annet vår anmelder om For All Remaining Days, som er deres syvende album i rekken.

Hør singelen The Whole Love her: 

El Cuero spiller på Krøsset i Oslo dagen etter, 29. april.


KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Papirhuset her.

Metronomicon Audio minifestival: Deichmanske bibliotek, Grünerløkka, Oslo, 28.-30. april

Oslos, og kanskje til og med Norges, mest sjarmerende og eksentriske plateselskap arrangerer minifestival i sammenheng med litteratur-, musikk- kunst- og tegneserie-festivalen Tversover Oslo. Selskapet, som blant annet har gitt ut minnepinne inne i en pinne og en kaffekopp med bandet Koppen, slutter aldri å overraske med kreative nye utgivelser og kreativ ny musikk.


I løpet av denne to-dagers-festivalen kan du blant annet oppleve tidligere nevnte Koppen, som spiller sin særegne, vindskeive hip-hop, Metronomicons eget husband, Now We've Got Members, og bandet med det beskrivende navnet Lower Than Lo-Fi, But Higher. I tillegg er det også release av forfatter Øyvind Egeland sitt samarbeid med Burning Tree.

Se hele festivalprogrammet her.


Festival Ø: Sarpsborg, 28.-29. april

Festival Ø arrangeres for fjerde gang i år, og det med et enda bedre program enn tidligere. Festivalen har satt seg som mål å vise frem østfoldartister og ønsker å etablere festivalen som den beste arenaen i fylket for lokale musikere, eller musikere med lokal tilknytning. Det virker det som at de får til rimelig greit, også, for å si det mildt.

På programmet finner vi blant andre Hajk, Death By Unga Bunga, Away og Bokassa.

KJØP: Billetter til festivalen.


Se hele programmet til festivalen her.


Sputnik: Krøsset, Oslo, 29. april

Sputnik. På Krøsset! Vi kan ikke skjønne annet enn at det må være verdt å få med seg dette.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Krøsset her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE