Nyhet

Dansk skuespillerinne går inn i rollen som Nico i ny film om den avdøde sangerinnen

Følger The Velvet Underground-stjernens siste år i livet.

Den danske skuespillerinnen Trine Dyrholm skal i en film spille, og dermed portrettere, det tyske låtskriveren og sangerinnen Nico, som nok er mest kjent for sitt samarbeid med The Velvet Underground og Andy Warhol.

Filmen blir regissert av den italienske regissøren Susanna Nicchiarelli og kommer til å hete 'Nico, 1988'. Innspillingen starter allerede i neste måned, ifølge Pitchfork.

Ifølge nettstedet vil filmen ta utgangspunkt i årene fra 1987 til 1988 da Nico døde i en sykkelulykke forårsaket av hjerteproblemer under et opphold på den spanske øya Ibiza 49 år gammel. Regissøren har uttalt at Dyrholms fremførelse av Nicos låter, som i filmen vil skje som flashbacks, vil fortelle oss mer om Nico enn noe annen dialog i filmen.


Nico var avhengig av heroin i over 15 år, og det har derfor vært en tendens til å kun fokusere på de årene hennes karriere toppet seg, særlig på 60-tallet. Dette ønsker Nicchiarelli å endre på og sier derfor at "de fleste folk tror, som Andy Warhol sa det, at etter hennes opplevelser med The Velvet Underground og The Factory - og etter å ha hatt sex med de fleste daværende rockestjerner - ble Nico simpelthen 'en feit junkie' og forsvant... Men var det slik det virkelig gikk for seg?"

Her kan du høre Nico og The Velvet Underground med sangen Femme Fatale fra 1967-albumet The Velvet Underground & Nico


ANNONCE