Nyhet

5 konserter du ikke kan gå glipp av på Oslo World Music Festival

I neste uke arrangeres Oslo World Music Festival for 23. gang. Vi varmer opp til den innholdsrike uka med denne anbefalingslisten.

I neste uke er det tid for Norges mest internasjonale festival, Oslo World Music Festival. Festivalen arrangeres for 23. gang og byr i år på mer enn 300 artister fra hele verden, fordelt på 15 ulike steder rundt omkring i Oslo. 

Årets tema er ”forbudte sanger” og byr på et bredt spekter av musikalske uttrykk.

Vi har sett litt nærmere på årets program og har landet på fem konserter vi mener du ikke kan gå glipp av i uken som kommer.


Listen er som følger:

Emel Mathlouthi & Kringkastingsorkesteret (KORK): Folketeatret, 1. november

Emel Mathlouthi har fått det ærefulle oppdrag å åpne festivalen, sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK). Det blir andre gang hun spiller sammen med dem, etter at de sammen sørget for et av høydepunktene under Nobelkonserten i Telenor Arena i desember.


Den tunisiske artisten slapp den første singelen fra sin kommende albumutgivelse denne uka.

Noura Mint Seymali (MR): Nasjonal jazzscene, 2. november


Mauritanias unge ørkenblues-stjerne Noura Mint Seymali er en av dem som for alvor viser ørkenbluesens relevans i dag. Hun og ektemannen, en mauritansk Jimi Hendrix, sier de, har begge dyrket musikk og fortellerkunst siden barndommen, og når de står sammen på scenen, er de aller best.

Omar Souleyman: Blå, 3. november


Omar Souleuman har gått fra å være lokal bryllupsmusiker, riktig nok med 500 albumutgivelser (!), til en kultfigur og artist som spiller på store og små scener verden over. Med syrisk klubbmusikk og dabke-melodier sørger for intense og dansbare konsertkvelder.

 

MHD: Blå, 5. november


Franske MHD (bildet) er en selverklært pionér innen sjangeren ”afro-trap”. Med basstunge hiphopbeats og afrikanske, polyrytmiske riddims har den franske rapperen Mohamed etter hvert blitt et fenomen. Musikkvideoen til Roger Milla er nesten oppe i 30 millioner visninger på YouTube nå, og det knyttes store forventninger til kvelden på Blå.

Moddi & Trondheimsolistene: Sentrum Scene, 5. november


I september slapp Moddi Unsongs, et album bestående av tolv forbudte låter fra tolv forbudte land. Han har oversatt, gjendiktet og tonesatt forbudte tekster fra ulike land, fra vietnamesiske kampsanger og samiske sagn til mexicanske narkoballader og britiske poplåter. Felles for alle låtene er at de på en eller annen måte har blitt forhindret fremført. Konserten på Sentrum Scene er med Trondheimsolistene.

Da gjenstår det bare å ønske våre lesere en god festivaluke!


ANNONCE