Nyhet

P3 Gull: Vinnerne

I kveld gikk P3 Gull av stabelen for fjerde år på rad.

Lørdag kveld var det duket for den fjerde utgaven av P3 Gull. Årets utdeling ble arrangert på Sentralen i Oslo og ble sendt direkte på NRK1.

Blant artistene som opptrådte på P3 Gull var Astrid S, som gjorde en duettversjon av Hurts So Good med DePresno, Dagny, Matoma og Julie Bergan.

P3 Gull skal ifølge arrangørene hylle den beste norske musikken og det ble delt ut priser i fire kategorier; Årets låt, Årets nykommer og Årets liveartist - samt P3-prisen.

Karpe Diem stakk av med prisene for årets låt (for Lett Å Være Rebell I Kjellerleiligheten Din) og årets liveartist, mens årets nykommer ble Cezinando, som også ble kåret til årets Urørt-artist under by:Larm i vinter.

Den gjeveste prisen av de alle gikk til Röyksopp, som kunne ta imot P3-prisen på Sentralen like etter klokken 22.

Årets liveartist og årets låt ble kåret etter avstemning på P3s nettsider, mens en jury avgjorde vinnerne i kategoriene årets nykommer og P3-prisen.

Juryens begrunnelse fra juryleder og musikksjef i P3 Mats Borch Bugge:

"Röyksopp har gjennom konsistente utgivelser og sterke liveopptredener i en årrekke vært selve spydspissen for en sjanger som har plassert Norge på det musikalske verdenskartet. Gjennom en kompromissløs og egenrådig tilnærming, har de fremdeles en posisjon som ledestjerne for svært mange som lager elektronisk musikk. På tross av sin sterke posisjon også utenfor landets grenser, har duoen etter nærmere 20 år klart å beholde en stor grad av mystikk. Ved flere anledninger har Röyksopp utvidet sjangeren, blant annet gjennom definerende samarbeid med Susanne Sundfør og Robyn. Duoen har en beundringsverdig sterk evne til å tenke nytt, uten at det går på bekostning av deres umiskjennelige egenart og signatur."

Her kan du se hvem som på forhånd var nominert i de forskjellige kategoriene:

Årets låt

Alan Walker – Faded
Julie Bergan – Arigato
Karpe Diem – Lett Å Være Rebell I Kjellerleiligheten Din
Sondre Justad – Riv I Hjertet
Tomine Harket & Unge Ferrari – Nostalgi 3Millioner
 
Årets nykommer

Anna Of The North
Alan Walker
Cezinando
Dagny
Julie Bergan
 
Årets liveartist

Aiming For Enrike
Highasakite
Karpe Diem
Kvelertak
Sondre Justad

ANNONCE