Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Sampha, Michael Krohn og The Megaphonic Thrift er blant GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

For en uke! Stjerneskuddet Sampha (bildet) på intime Parkteatret, jazzbasert støyrock på Hulen i Bergen, The Megaphonic Thrift med utvidet besetning og nytt album, amerikanske indierockfavoritter og kanskje aller mest spennende; lyden av 2017.

Ja, 2016 går mot slutten men Trondheim Calling inviterer til mini-showcase på Samfundet denne fredagen med alle demoartistene til neste års utgave av festivalen. Tidligere demoartister på festivalen inkluderer blant andre Highasakite - så denne kvelden kan du kanskje møte din neste favorittartist? Hvem vet?

Her er noen av konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.


Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Sampha: Parkteatret, Oslo 14. november

Med de to singlene Timmy’s Prayer og Blood On Me har Sampha virkelig skrudd opp forventningene før slippet av debutalbumet Process, som kommer 3. februar 2017. Nylig gjestet han også Saturday Night Live sammen Solange Knowles.


Konserten på Parkteatret i kveld er en gyllen mulighet til å oppleve den unge artisten på en intim scene før ha skyter fart mot stjernehimmelen.

Michael Krohn: Krøsset, Oslo 16. november


Når Michael Krohn, som gjennom 30 år har frontet et av de største norske rockebandene noensinne, nemlig Raga Rockers, kjører akustiske konserter, ja da er det oppmøteplikt.

— Etter å ha blitt nødet til å ta unplugged-konseptet ut til et bredere publikum bøyer jeg meg for folkets vilje og ønsker velkommen til en avslappet aften med gitarklimpring og lavthengende lyrikk, uttalte Krohn selv i en pressemelding da konsertene ble annonsert.

Michael Krohn opptrer også på Lille Ole Bull i Bergen 22. november

The Megaphonic Thrift: USF Verftet, Bergen 17. november


Etter å ha utvidet bandet med Njål Paulsberg og Emil Nikolaisen i besetningen (og samtidig satt et plusstegn bak bandnavnet) slapp The Megaphonic Thrift i forrige uke albumet Få Meg Til Verden I Tide - bandets første med norske tekster.


Vår anmelder mente at bergenserne hadde levert bedre på for eksempel fjorårets kritikervinner Sun Stare Sound (som ble belønnet med seks stjerner her i GAFFA), men at det var en spennende ny retning de hadde meislet ut denne gangen med synther i lydbildet til fremfor støyende gitarer.

Anmeldelsen av Få Meg Til Verden I Tide kan du lese her.

The Megaphonic Thrift spiller også på Vulkan Arena i Oslo 19. november og på Folken i Stavanger 24. november.

Aiming For Enrike: Hulen, Bergen 17. november


"Endelig makter Aiming For Enrike å overføre den magien de skaper i konsertsammenheng til plateformetet", skrev vår anmelder etter at duoen hadde gitt ut albumet Segway Nation tidligere i år.


Albumet ble tildelt fem stjerner her i GAFFA, men Aiming For Enrike nytes fortsatt best på scenen - og spesielt i intime rammer som på Hulen i Bergen. Fans av jazzbasert støyrock vet hvor de bør innfinne seg denne kvelden!

Trondheim Calling pres. Lyden av 2017: Samfundet, Trondheim 18. november


Som en forsmak på neste års utgave av bransjefestivalen Trondheim Calling fyller arrangørene opp Samfundets tre scener med alle demoartistene som skal spille på Trondheim Calling neste år. Kanskje det er denne kvelden du møter din neste favorittartist?

Amanda Tenfjord (bildet), As He Said, Cashmere Factory, Emilie Storaas, Emma & The Diamond Hearts, Gourm£t, Haunted Mansions, Heave Blood & Die, Herman Wildhagen, Jo Sverre, Kommunalt Svømmebasseng, Polygenic, Pom Poko, Toy Savoy og Wonder The Boy står alle på programmet.


Wand: Blå, Oslo 18. november

Klar for en god dose fuzza og psykedelisk garasjerock? Da kan det godt være at Wand er noe for deg! Bandet er signert på Ty Segalls God? Records og har hittil imponert stort på albumene Ganglion Reef og Golem.

Vi er ikke i tvil om at dette kommer til å sparke godt på scenen når bandet gjester Blå denne uka!

Local Natives: Rockefeller, Oslo 20. november


Amerikanske Local Natives slapp tidligere i høst albumet Sunlit Youth, et album som ifølge vår anmelder var en "langt i fra perfekt, men fortsatt riktig solid indierockskive". Det er tre år siden sist bandet gjestet Oslo - først på John Dee og senere samme sommer på Øyafestivalen - og vi er ikke i tvil om at det er mange indiehjerter i hovedstaden som gleder seg til et gjensyn.


Varm opp til søndagens konsert med Villainy her:

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE