Nyhet

The Beatles-produsent George Martin er død

Den britiske produsenten og arrangøren ble 90 år gammel.

Den britiske produsenten og arrangøren George Martin (bildet), som er mest kjent for sitt arbeid med The Beatles, er død i en alder av 90 år. En talsmann for plateselskapet Universal Music Group har bekreftet Martins død, men dødsårsaken er ennå ikke offentliggjort.

The Beatles-trommeslager Ringo Starr delte den triste nyheten på Twitter i morges norsk tid. I meldingen uttrykte han sin sorg og sendte samtidig sine tanker til Martins familie.

Martin, som ofte ble kalt "det femte medlemmet av The Beatles", ga de fire britiske guttene deres første platekontakt. I tillegg har Martin produsert de fleste av The Beatles' låter og skrevet orkesterarrangementer til en rekke av dem.


I tillegg til sitt arbeid med The Beatles produserte Martin musikk for prominente navn som Kate Bush, Ella Fitzgerald, Dire Straits, Jeff Beck, Gerry And The Pacemakers, Cilla Black, America, Billy J. Kramer, Cheap Trick, The Mahavishnu Orchestra, Celine Dion, The Action og soloprosjektene til både Ringo Starr og Paul McCartney.

Martin har for øvrig også vunnet en rekke Grammy-priser gjennom sin karriere som produsent og var i tillegg nominert til en Oscar med Beatles-sporet A Hard Day's Night.

Hør en av George Martins markante produksjoner, som han også har skrevet orkesterarrangement til, The Beatles' A Day In The Life fra albumet Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band fra 1967. Et album han også vant en produsent-Grammy for:

ANNONCE