Albumanmeldelse

Avslappende musikk for lange kjøreturer

One Deep River - Mark Knopfler

Mark Knopfler

One Deep River

Mark Knopfler fant sin musikkstil for mange år siden, og akter på ingen måte å endre på den

Den legendariske Mark Knopfler bedre kjent som grunnleggeren, gitaristen og vokalisten av Dire Straits er tilbake etter en 6 år lang pause fra musikk med sitt nye soloalbum One Deep River. Med seg har han hans langvarig samarbeidspartner Guy Fletcher og sammen skaper de et album som er laid-back, safe og har den klassiske Knopfler «feelingen» vi alle kjenner til.

«Two Pair Of Hands» åpningssporet, er tilfeldigvis også det beste fra albumet, med et catchy riff, lekent gitarspill, og tekst som kan nytes enten om man forstår den eller ikke. Med et slikt åpningsspor skulle man ønsket at resten av albumet var av samme kvalitet.

Neste låt som er verdt å legge merke til er den første singelen sluppet fra albumet, «Ahead Of The Game». Her hører vi Mark Knopfler på sitt mest behagelige. Han synger: “The sky’s as big as nowhere / Which is where we’ve been / Left a dream behind there somewhere / You’ve got to have a dream” Og forteller en reflekterende historie om et omreisende band, og deres opplevelser. Albumet er krydret med lignende sangtekster og gjør det hele til en behagelig easy-listening opplevelse.


Dessverre er det ikke spesielt mange andre sanger på albumet som skiller seg ut en disse to, men det er kanskje en grense på hvor mye nytt og spennende man kan forvente seg av et Mark Knopfler album. Det skal selvfølgelig ikke legges skjul på at de største salgspunktene er gitarspillet, de lette og drømmende instrumentasjonene og den tidløse sounden. I disse kategoriene scorer han innertier.

Albumet dypper tærne i en rekke tidligere utforskede sjangere som country, folk, americana og rock, men på «One Deep River» føles det ut som en resirkulering av gammelt materiale presentert i en ny pakke. Det er likevel er imponerende at den sportslige, 74 åringen fortsatt gir ut album.


ANNONCE