Nyhet

Dire Straits-gitarist Jack Sonni er død, 68 år gammel

Den amerikanske gitaristen som akkompagnerte Mark Knopfler i bandets storhetstid har gått bort.

Dire Straits' femte studioalbum Brothers in Arms er fortsatt et av de mest populære rockealbumene på åttitallet, med sanger som Money for Nothing, Walk of Life og tittelsporet. Nå har gitaristen, som spilte overfor bandets hovedperson Mark Knopfler i tiden rundt albumet, gått bort i en alder av 68 år. Dette skriver en rekke medier torsdag

Sonni bodde i New York City, spilte med bandet The Leisure Class og jobbet i en musikkbutikk da han møtte medlemmer av Dire Straits på slutten av syttitallet.

Og da først David Knopfler og deretter hans etterfølger Hal Lindes forlot Dire Straits, ble Sonni bedt om å være med under innspillingene av Brothers in Arms over årsskiftet 1984-85.


Albumet ble en massiv suksess og Sonni spilte også på den påfølgende turneen i kjølvannet av albumet – inkludert Live Aid-konserten på Wembley Stadium i juli '85. Sonni avsluttet sin profesjonelle musikkarriere i 1988 og forfulgte deretter en karriere innen markedsføring.

De siste årene gjenopptok han sine musikalske aktiviteter med ungdomsbandet The Leisure Class, i tillegg til at han dukket opp sammen med andre tidligere Dire Straits-musikere i DSL (Dire Straits Legacy).


ANNONCE