Nyhet

Dette er grunnen til at ingen ville innlemme Dire Straits i Rock & Roll Hall Of Fame

GAFFA.no - alt om musikk.

Det ble mye drama i forkant av Dire Straits' innlemmelse i den eksklusive rockeklubben. Nå har et av bandets medlemmer forklart hvorfor selve seremonien også ble litt... vel, rar.

Under forrige helgs innlemmelsesseremoni for Rock & Roll Hall Of Fame 2018, hvor det britiske rockebandet Dire Straits ble innlemmet sammen med Nina Simone, The Cars, Bon Jovi og The Moody Blues, var det flere elementer som manglet.

Mange reagerte blant annet på at hverken Mark Knopfler eller broren David Knopfler stilte opp under seremonien. I stedet ble det opp til John Illsley, Alan Clark og Guy Fletcher (bildet) å ta imot hederen og æren på bandets vegne under den stjernespekkede gallaen.


LES OGSÅ: Tungrockgiganter til Norge.

Ei heller var det noen som sto for selve innlemmelsen, det er vanlig at en større artist holder en innlemmelsestale til artistene og bandene som skal inn i klubben. Ofte har band som er oppløst blitt gjenforent på scenen i forbindelse med innlemmelsen i Rock & Roll Hall Of Fame, eller i det minste blitt gjenforent med medlemmer som ikke har vært med i bandet på mange år - slik tilfellet var med Bon Jovi.

Men det ble hverken en opptreden med Dire Straits eller den velkjente «nødløsningen» med at andre artister fremførte noen av bandets mest kjente låter.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Nå har keyboardist Guy Fletcher, via sin egen nettside, kommet med en forklaring på det hele. Ifølge ham var det ikke et ønske fra gruppen å ikke ha en taler som innlemmet dem i klubben. Det var heller slik at alle som ble spurt takket nei grunnet Mark Knopflers fravær.


— Enkelt og greit bestemte de som ble spurt seg for å ikke komme etter at de fant ut at Mark ikke kom til å være der. Jeg er ikke sikker på når de bestemte seg, så beslutningen eller timingen trenger ikke nødvendigvis å være så ondskapsfull som den virker, skriver Fletcher.

LES OGSÅ: Håp om nytt materiale fra Prince.

Han legger til at det er mulig at de som ble spurt heller ikke hadde fått vite at tre av medlemmene kom til å dukke opp på seremonien. Bassist John Illsley kommenterte under innlemmelsen at Mark Knopflers grunner til å holde seg unna seremonien var «personlige».


Billboard skriver at Neil Young og Keith Urban skal ha vært blant rockestjernene som ble spurt om å holde innlemmelsestalen til det britiske bandet forrige helg.

ANNONCE