Nyhet

Fem konserter å glede seg til på Inferno Metal Festival

Er du klar for en mørk påskefeiring på hovedstadens klubbscener? Sjekk ut våre anbefalinger fra Inferno-programmet her!

Et sikkert påsketegn er at Youngstorget i Oslo fylles opp av en høyere andel svartkledde og langhårede mennesker enn ellers, og det er fordi Inferno Metal Festival går av stabelen. Det har den gjort i årevis, og i år er festivalen også utsolgt.

Her er fem band vi ser frem til å oppleve på årets utgave av Inferno.

Mayhem - Rockefeller - lørdag klokken 00:00


Blant de første navnene som ble annonsert til plakaten i år, og trenger selvfølgelig ingen introduksjon for metallfolket. Mayhem (bildet) skal ha mye av æren for at norsk black metal har fått den posisjonen den har fått på verdensbasis. De har holdt på i over 30 år med historier og kontroverser, og Deathcrush er kalt opp etter en av Mayhems låter.

Mayhem gir oss forhåpentligvis noen av høydepunktene fra deres enorme låtkatalog når de inntar Rockefeller lørdag kveld.


Marduk - Rockefeller - torsdag kl 21:30

Svenske Marduk spilte også på festivalen i 2009 og kaller seg selv "the most blasphemous band in the world". De har omtrent 25 år på baken og er aktuelle med albumet Frontschwein. De er også glade i estetikk fra det tredje riket, andre verdenskrig og bibelske referanser.

Tidligere hadde de en del death metal-elementer i uttrykket sitt, mens de i løpet av de senere årene har konsentrert seg mer om intens og brutal svartmetall.

Sodom - Rockefeller - fredag kl 19:50


Thrash metal-legendene Sodom er blant bandene som har lengst fartstid på årets Inferno, og de startet opp i Tyskland allerede i 1981. Tom Angelripper har frontet Sodom siden dag én, selv om resten av besetningen har endret seg.


De har i stor grad vært med på å påvirke black metal-sjangeren, og dette blir garantert en kanonkveld på Rockefeller.

El Caco - John Dee - onsdag klokken 21:30


El Caco er nok blant bandene som har bredest appell også utenfor metalsjangeren, og de er aktuelle med sitt sjuende album, enkelt og greit titulert 7. Stonerrockerne er fra Lillestrøm, og må vel sies å være noe av det beste som har kommet derfra noensinne.

De vant Alarmprisen for ti år siden og satser nok på å levere topp underholdning på John Dee allerede på klubbdagen i aften.


Nifelheim - Rockefeller - lørdag klokken 19:50

Black metal-bandet Nifelheim kommer fra Sverige, og også de har lang fartstid i bransjen. Nifelheim nekter å følge trender og å hive seg på bølger, og har siden 1990 levert kompromissløs metal på sin helt egen særegne måte.

Dette er aller første gang de spiller på Inferno, og vi ser frem til å høre hva de har å by på.

Les mer om Inferno Metal Festival i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE