Nyhet

Filmen om det norske svartmetall-fenomenet får strålende kritikker i internasjonal presse

GAFFA.no - alt om musikk.

Denne uken har det vært verdenspremiere på «Lords of Chaos» – musikkvideoregissør og eks-metalltrommis Jonas Åkerlunds filmatisering av en omstridt dokumentarbok om Mayhem. 

Det var under den amerikanske filmfestivalen Sundance at den norske filmen denne uken hadde premiere. Filmen har blitt vist flere ganger under festivalen, og nå er de første kritikkene av den tikket inn. Det skriver Filter.

LES OGSÅ: De største norske bandene – på Facebook.


Som det norske filmnettstedet påpeker, skriver blant annet Rolling Stone at filmen er «grei nok» som fortelling om «et band som går amok», men at den «virkelig regjerer» som «en true crime-sak som tilfeldigvis også inneholder en del headbanging, opp ned-kors, vandalisme og kule konsert-skjorter». Les hele anmeldelsen i det amerikanske magasinet her.

Også filmbloggen Screen Anarchy anbefaler filmen, og den blir også viet en del plass i Slug Magazine.

Flere kjente navn på rollelisten


«Lords of Chaos» hevder i festivalomtalen å skildre «den forbløffende og sanne historien» om det norske black metal-bandet Mayehms tidlige dager – komplett med Varg Vikernes' drap på Euronymus. På den nye filmplakaten står det riktignok «basert på sannheter og løgner».

LES OGSÅ: Arif snakker ut om seksuell trakassering fra kvinnelig fan.

Rory Culkin (Euronymus), Emory Cohen (Varg), Jack Kilmer (Dead), Valter Skarsgård (Faust), Anthony De La Torre (Hellhammer) og Jonathan Barnwell (Necrobutcher) spiller bandmedlemmer – mens Sky Ferreira er groupien Ann-Marit. Filmen har fått sensuren R blant annet fordi den viser «sterk, brutal vold, forstyrrende adferd og uhyggelige bilder».


ANNONCE