Nyhet

Dette ferske blackmetal-bandet har Mayhem-veteran som mentor – slipper debutsingel

– Svartmetallen er et gubbevelde, sier det nyoppstartede bandet Witch Club Satan og slipper urskriket løs med debutsingelen «HYSTERIA».

Låten «HYSTERIA» er ifølge bandet en hyllest til den kvinnelige aggresjonen, og en «fuck you» til hvordan historien har omtalt og behandlet damer som ikke føyer seg.

– Det finnes allerede noen rå damer som spiller metal, men la oss være ærlige: Svartmetallen, en av Norges viktigeste eksportvarer, er et gubbevelde. Misforstå oss rett, vi elsker sjangeren og det tydelige estetikken som disse karene har skapt. Men det finnes åpenbart et hav av uforløst potensiale, kanskje særlig når en ønsker feminine kvaliteter velkommen.

Hysteri er en av de lengstlevende “kvinne(p)sykdommene”, forklarer trioen videre. Typisk nok var det kvinnen selv eller andre kvinner (hekser) som fikk skylda for å stå bak, mens de mannlige ektemennene eller legene kunne kurere tilstanden ved samleie eller bekkenbunns-massasje.

– Kvinnelig orgasme var først og fremst en kur mot hysteri, og hadde ikke noe med nytelse å gjøre. Fortsatt brukes hysteri som et nedlatende ord for å undergrave kvinnelig engasjement og sinne.


Witch Club Satan. Foto: André Trebbensee

Mayhem-mentor


Witch Club Satan ble startet så sent som desember 2021. Siden den gang har de maktet å skape en hype allerede før noen visste om de kunne spille. Skal vi tro bandet selv, kunne de ikke spille heller. 

– Det føltes irrelevant at vi aldri hadde tatt i en gitar før. Tiden var inne for å skru
forsterkerne på fullt, sette alle andre prosjekter på pause og øve.

Med seg som mentor fikk de ingen ringere enn Jørn Stubberud (Necrobuther) fra Mayhem. 


Fredag 10. juni er første singel fra bandet med Nikoline Spjelkavik på gitar, Victoria Røising på bass og Johanna Holt Kleive på trommer ute. Og resultatet, produsert av Magnus Børmark, er mildt sagt imponerende. 

Fra start møter man adsprendende instrumenter som vimser rundt i en grumsete og deilig lo-fi-lyd, men det tar ikke lange tiden før et bulldosserende svartmetall-riff rammer låten og lamslår oss. Flere blodharde vokalspor omringer låten og leder oss inn i «refrenget»:

THIS IS AN ORDER: WAKE UP.
WAKE UP, DICK.
YOU'RE ADDICTED.
JUST LIKE US.


 


ANNONCE