Artikkel

Disse artistene må du få med deg på Vill Vill Vest

Nå går landets nest største musikkbransjefestival straks av stabelen. Dette er artistene du må få med deg.

Mellom 1. og 3. september kan du oppdage morgendagens stjerner på de syv scenene bransjefestivalen Vill Vill Vest inntar. Med et bredt utvalg av sjangre og uttrykk finnes det noe for alle og enhver. Likevel har vi selvsagt ekstra store forventninger til noen. Her er fem artister du må få med deg når Vill Vill Vest braker løs.

1. Witch Club Satan

Dette nystartede feministiske svartmetall-bandet har et uttalt mål om «å lage et helvetes bråk». Solgt. Ettersom svartmetallen, som for øvrig er en av Norges største eksportvarer, har en estetikk utelukkende formet av (det som nå er) eldre gubber, ligger det mye uforløst potensiale i sjangeren. Med en godt rutinert mentor i Jørn Stubberud, alias Necrobutcher, kjent fra legendariske Mayhem, ligger alt til rette for at nevnte bråk skal lages.

Hvor: Hulen

Når: Torsdag (23:30)

 

 

2. GKR

Islandske GKR det siste halvåret spilt en rekke konserter i Bergen. Til tross for at et fåtall av de oppmøtte forstår mer enn noen få ord rapperen sier, mislykkes han aldri i å skape liv blant publikum. Allerede i 2015 fikk den energiske karen et aldri så lite gjennombrudd med låten «Morgunmatur», og ble omtalt av store, internasjonale magasiner som Vice. Med en katalog som strekker seg fra hyperaktiv industriell trap til myke poplåter, er det også stor variasjon i lydbildet.

Hvor: Kulturhuset

Når: Torsdag (23:00)

 

 

3. Marie Noreger

Tidligere i år ble Marie Noreger belønnet med en Spellemannnominasjon i kategorien Rnb/Soul for hennes første album. Uttrykk hennes har elementer av både silkemyk, klassisk og tidløs smør-soul, i tillegg til moderne R&B. Bare sjekk ut hit-låten «Soulfully High» fra debutalbumet Gravity.

Hvor: Kvarteret

Når: Fredag (21:30)

4. Nix & The Nothings

Dette relativt ferske garagepunk-bandet fra Bergen er noe å se opp for. Med medlemmer fra både Romskip og Howlin’ Sun, drar de oss tilbake til midten av 60-tallet, med mye energi, forvrenging og fuzz i pedalene. Det siste året har bandet spilt en liten rekke konserter i Bergen, blant annet som support for lokale big-shots Slomosa. 

Hvor: Victoria

Når: Fredag (22:00)

5. Rick Grove

Norskamerikaneren Rick Grove har bare sluppet to låter som soloartist, og er et av flere relativt ubeskrevne blad på årets festival. Likevel har han vekket engasjement med sin anericana-folkpop, etter å ha blitt signert til Mikhael Paskalevs plateselskap, Braveheart Records. Debutsingelen «Gun» sender umiddelbart tankene i retning store navn som Bruce Springsteen og The War On Drugs.

Hvor: Kvarteret

Når: Lørdag (20:30)

ANNONCE