Nyhet

Marduks koblinger til nazi-organisasjon avslørt

GAFFA.no - alt om musikk.

Flere medlemmer av bandet skal ha gjort store innkjøp i Nordisk Motståndsrörelsens nettbutikk.

I flere år har black metal-bandet Marduk blitt anklaget for å hylle nazismen med sin musikk og sine plateomslag. Bandet har stadig nektet for dette, men nå avslører den svenske avisen Dagens ETC koblinger mellom bandet og den nazistiske organisasjonen Nordisk Motståndsrörelsen.

Det hele kom frem i forbindelse med avisens gransking av Nordfrontfilene som ble lekket fra NMRs server etter et hackerangrep i fjor sommer. Der fant de informasjon om bestillinger gjort av to av bandets medlemmer fra NMRs nettbutikk.


LES OGSÅ: Han åpner Orange Scene på Roskilde.

Bandets trommeslager Fredrik Widigs, som også har spilt med popartisten Yohio, skal ha bestilt propagandaklistremerker, Nordiske Motståndsrörelsens partiprogram og bøkene «Grundläggende raslära» og «Sionismen - det dolda förtrycket».

Vokalist Daniel Rostén skal fra samme nettbutikk ha bestilt 100 flygeblader med budskapet «svenska folket måste återta makten från den globala sionistiska eliten» og klistremerker med lignende budskap. Samt bøkene «Nationalsocialismen» og «Dog verkligen sex miljoner?» som stiller spørsmål ved forfølgelsen av jødene i forkant av og under andre verdenskrig.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Marduk har flere ganger referert til nazi-Tyskland i sine låter. Bandets siste album Frontschwein beskrives som et konseptalbum om andre verdenskrig. Dessuten driver bandets grunnlegger og gitarist Morgan Håkansson Marduks forretninger via plateselskapet Wolfsschanz - oppkalt etter Adolf Hitlers bunker.


LES OGSÅ: Highasakite-striden fortsetter.

ETC har forsøkt å innhente en kommentar fra Fredrik Widigs og Daniel Rostén i to uker uten resultat. Men bandets bookingagent Olof Wikström sier til avisen at han ikke kjente til bestillingene fra NMR.

— Jeg vil høre deres versjon før jeg uttaler meg. Men har de sympatier med den bevegelsen er det et problem. Ideologisk sett er det forkastelig, sier Wikström til avisen.


Oppdatert: Marduk har kommet med en uttalelse om saken. Les mer her.

ANNONCE