Nyhet

De første artistene til Oslo World Music Festival er annonsert

Moddi tar med seg Trondheimsolistene til festivalen i november.

Oslo World Music Festival 2016 arrangeres i dagene 1. - 6. november. I dag kan festivalarrangørene endelig annonsere de første artistene på årets program.

Moddi (bildet) tar med seg Trondheimsolistene til festivalen for å fremføre låter fra sitt nye albumprosjekt 5. november på Sentrum Scene. På dette albumet har den norske artisten tolket protestviser som av forskjellige grunner har blitt sensurert av styresmaktene i forskjellige land.

— Jeg vil hedre motet til de som skrev sangene, jeg tenkte at hvis noe er så plagsomt at det er forbudt, da er det nok veldig viktig, forteller Moddi om sitt dypdykk i forbudt musikk.


Forbudte sanger er også den overhengende tematikken for årets utgave av festivalen.

— Oslo World Music Festival har i 23 år vært opptatt av å løfte frem artister av ypperste kvalitet fra hele verden. Nedslagsfeltet for kunst er globalt, men kunstens premisser, og evnen til å utøve kultur, er svært forskjellig fra land til land og innad i land. Mange av artistene vi har invitert til årets festival har opplevd å bli forsøkt stilnet, og mange har måttet flykte fra sine hjemland. Mange hylles også for sitt mot. Det er mange måter å bli kneblet på, og det er forskjellige måter å takle motstand på, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

I tillegg til Moddi er det også klart at den tunisiske sangerinnen og låtskriveren Emel Mathlouthi skal åpne festivalen 1. november på Folketeateret sammen med Kringkastingsorkesteret. Dette blir for øvrig andre gang hun spiller med Kringkastingsorkesteret. Mathlouthi var nemlig et av høydepunktene under Nobelkonserten i Telenor Arena tilbake i desember.


Les mer om Oslo World Music Festival i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE