Nyhet

Band Of Gold vinner Phonofile Nordic Music Prize

Skriver Norge inn i historiebøkene.

Band Of Gold (bildet) tildeles Phonofile Nordic Music Prize for deres selvtitulerte debutalbum. Duoen består av Nina Mortvedt og Nikolai Eilertsen. Med prisen kommer Band Of Gold i historiebøkene. Det er nemlig første gang at et norsk album vinner prisen.

Her er juryens ord om Band Of Gold:

"Alle dommerne er enige om at Band Of Golds nye album bør prises for dets dyktige, fascinerende sammensmelting av forskjellige stilarter og uttrykk.


Det er et album gjennombløtt i tradisjoner av klassisk poprock fra ABBA til Fleetwood Mac: Albumet rommer et spektakulært setup samt harmonier, gode låter og fantastisk musik.

I tillegg er de noe helt utenom det vanlige. Albumet inneholder et streif av eksperimentlyst og individualisme. Disse spenningene gjør albumet til en rik og nyansert innspilling, som sitter fast på hjernen etter at man har lyttet til den en gang."

Phonofile Nordic Prize ble stiftet i år 2010. Prisen er inspirert av den britiske Mercury Prize, og vinneren kåres av en internasjonal bransjejury. Til prisen var i alt tolv album nominert. De nordiske albumene var: 


Band Of Gold (N): Band Of Gold

Björk (ISL): Vulnicura

Frisk Frugt (DK): Den Europæiske Spejlbue


Anna von Hausswolff (S): The Miraculous

Jenny Hval (N): Apocalypse, Girl

Jaakko Eino Kalevi (FI): Jaakko Eino Kalevi


Pekko Käppi & KHHL (FI): Sanguis Meus, Mama!

Teitur Magnússon (ISL): 27

Myrkyr (DK): M


Ost & Kjex (N): Freedom Wig

Seinabo Sey (S): Pretend

Danni Toma (DK): Grå


ANNONCE