Nyhet

Musikkvideo fra Todd Terje og Beranek

Hør Todd Terjes versjon av kultklassikeren – og se video til låten.

Kultklassikeren Dra Te Hælvete av Beranek ble sluppet på en 7-tommer-utgivelse i 1981. Beranek sin låt ble raskt en hit og skapte store debatter. Det ble solgt 17.500 eksemplarer av originalutgivelsen, og den lå hele 22 uker på VG-lista i 1981/82. 

I anledning låtens 35-årsjubileum har Todd Terje laget tre nye versjoner av låten og gitt det ut på sin 12-tommer-serie Dansbar på Olsen Record.

Dra Te Hælvete var min debut som artist og har vært en viktig del av min karriere i 35 år nå. At en artist som Todd Terje nå tar tak i låta på ny synes jeg er utrolig stas, og jeg gleder meg stort over resultatet, sier Espen Beranek Holm.


I dag har musikkvideoen til en av disse låtene blitt sluppet. Espen Friberg og Emil Høgset, som tidligere har laget musikkvideoene til Todd Terje-låtene Delorean Dynamite og Leisure Suit Preben, har regissert den. I videoen ser vi en fyr som danser gjennom byen og hilser på folk han møter. Regissørene sier følgende om det:

— Det var ikke lett å komme frem til det. At vi skulle gjøre det enkelt, og stole på at dette kunne fylle en hel musikkvideo. Det er jo dansemusikk da. Man får lyst til å danse når man hører den. Og så liker vi den frie dansen.

Dansbar-serien har som mål å vise frem juveler fra den norske undergrunnsdiscoen (man skal riktig nok ikke se bort fra at det også kan dukke opp noen utenlanske skjulte skatter).


Se videoen her:

ANNONCE