Nyhet

10 konserter du ikke kan gå glipp av på Slottsfjell

Klar for festivalmoro i Tønsberg? Her er våre anbefalinger på Slottsfjell-programmet!

I morgen braker det løs i Tønsberg. Gjennom fire fullspekkede dager skal en rekke internasjonale og norske artister og band underholde festivalgjestene på Slottsfjell, og programmet inneholder en rekke godbiter som burde fenge de fleste musikkinteresserte.

Her er GAFFA-redaksjonens 10 sterkeste live-anbefalinger på årets utgave av Slottsfjell.

Dillon Francis: Kongescenen, 13. juli


Festivalen kunne vel ikke startet bedre? California-produsenten og DJ-en lager musikk som gjør at en hver får lyst til å danse og slippe seg løs. Dette blir så gøy, her blir det alt fra moombathon til house og dupstep. Gjør dere klare til å danse til svetten pipler og beina blir vonde!

Perfekt start på en perfekt festival.


Gundelach: P3-Scenen, 13. juli

Kai Gundelach har tidvis imponert våre anmeldere det siste halve året. Konsertopptredenen hans på bransjefestivalen Trondheim Calling i januar ble belønnet med fem stjerner, mens den selvtitulerte EP-en som ble sluppet i mai ble anmeldt til fire stjerner her i magasinet.

Vi håper og tror Gundelach kommer til å innfri eller overgå forventningene våre også når han opptrer på P3-Scenen i morgen kveld.

Grimes: Kongescenen, 14. juli


Under artistnavnet Grimes har canadiske Claire Boucher (bildet) for hver albumutgivelse utviklet seg i flere spennende retninger.


— Jeg har en veldig god forståelse av hvordan musikk "føles", og når og hvorfor det føles bra. Med min ekstreme kjærlighet for musikk, har jeg en hang til å måtte analysere den. Jeg er ganske ufaglært når det gjelder de fleste aspekter av musikk, men jeg vet når jeg er inne på noe og forfølger det fullt ut, sa hun da GAFFA intervjuet henne før vinterens utsolgte Rockefeller-konsert i Oslo.

Boucher kommer direkte fra kritikerroste konserter på blant annet Roskilde til Slottsfjell. Gjør deg klar til å danse til hennes smarte elektroniske musikk!


Okay Kaya: Tårnlunden, 14. juli

25 år gamle Kaya Wilkins ble født i New Jersey, vokste opp på Nesodden og jobber nå fra New York. I 2014 gjorde hun seg bemerket med et par selvkomponerte låter på SoundCloud og ble raskt tilbudt kontrakt med Hot Charity - en del av kredible XL Recordings.

Debutalbumet kommer senere i år, men singler som I'm Stupid (But I Love You) og Durer har allerede fått kjørt seg regelmessig på GAFFA-kontoret de siste månedene. Kanskje får vi høre noe nytt materiale på Slottsfjell denne uka?

Eagulls: Tårnlunden, 14. juli


Klar for noe moody postpunk? Den engelske kvintetten Eagulls kom på scenen med den tidvis gode, men også noe uferdige selvitulerte debuten i 2014, men regelrett imponerte med oppfølgeren Ullages tidligere i år. Her i GAFFA ble skiven belønnet med hele fem stjerner, og bandets lydbilde sammenlignet med storheter som The Cure og Joy Division.


Eagulls er sist ut på Tårnlunden denne kvelden, og vi håper sola er på vei ned når de setter i gang konserten med deres mørke postpunk.

John Grant: Kastellscenen, 15. juli


Amerikanske John Grant har nesten blitt norgesvenn å regne i konsertsammenheng. Det er kanskje ikke så rart, for han har da stort sett alltid levert glitrende konserter her til lands - sist på Cosmopolite i Oslo i desember - og en rekke fine albumutgivelser.

Det er fortsatt fjorårets kritikerroste Grey Tickles, Black Pressure som står på agendaen når Grant gjester Slottsfjell denne uka, og vi varmer gjerne opp med godlåten (og den småfrekke musikkvideoen) Disappointing fra nevnte skive.


Kakkmaddafakka: Baglerscenen, 15. juli

Bergenserne i Kakkmaddafakka kommer direkte fra det som av vår anmelder ble betegnet som en kjempekonsert på Roskilde Festivals minste scene til den noe større Baglerscenen på Slottsfjell. Med seg i bagasjen har de også albumet KMF, som ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA da det ble sluppet i midten av mars.

Det er snakk om et av landets desidert beste live-band, og vi gleder oss stort til å se Kakkmaddafakka på Slottsfjell!

Dolores Haze: P3-Scenen, 16. juli


Fra vårt naboland i øst kommer bandet som har gitt mange tilbake troen på rockens gjennombruddskraft. Svenskene i Dolores Haze leverte råtøffe konserter på Verkstedet og John Dee da de gjestet by:Larm i vinter - og vi forventer intet mindre av denne gjengen når de gjester P3-Scenen på Slottsfjell lørdag kveld.


Sjekk ut musikkvideoen til låta The Haze Is Forever her.

Todd Terje & The Olsens: Kongescenen, 16. juli


Todd Terje er å finne på flere festivalers program denne sommeren, men det er kun på Slottsfjells hovedscene man kan oppleve ham i samspill med backingbandet The Olsens, som blant annet inkluderer storebror og BigBang-trommis Olaf Olsen og Lars Horntveth fra Jaga Jazzist.

I disse dager er Todd Terje & The Olsens aktuelle med den superfengende utgivelsen The Big Cover-Up, og det bør ikke være tvil om at konserten på Slottsfjell blir en fest du ikke vil gå glipp av!


Karpe Diem: Kongescenen, 16. juli

Klar for å bli blåst av banen? Landets favoritt-duo er klare for Slottsfjell. Disse gutta gjør ikke feil, og det er nesten garantert at festivalgjestene vil få servert en plettfri konsert. Det blir fullt trøkk fra første strofe, for disse karene er fantastiske entertainere og suverene artister.

Magdi spytter ut vers etter vers med sin intense og sterke formidlingskraft og Chirag lager showet.


Gled dere, det gjør vi!

Noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg mest til å se på Slottsfjell i kommentarfeltet under artikkelen!


ANNONCE