Nyhet

Jobbet med remastring av soloalbum før sin død

Nå kommer samlingen 'Lou Reed - The RCA & Arista Album Collection'.

I tiden før han døde høsten 2013 jobbet Lou Reed (bildet) med et stort remastringsprosjekt. I begynnelsen av oktober slippes endelig resultatet i form av boksen Lou Reed - The RCA & Arista Album Collection.

Boksen vil som tittelen indikerer inneholde alle albumutgivelsene til Lou Reed på de to plateselskapene RCA og Arista fra hans selvtitulerte debutalbum, utgitt i 1972, til Mistrial utgitt i 1986. I tillegg til 14 studioalbum er også live-albumene Rock n' Roll Animal og Take No Prisoners med i boksen.

— Lou la sjelen sin i remastringen av disse utgivelsene. De er ikke gjort mykere. Noen ganger viste remastringen frem detaljer og røffheter på de mest spennende måter. De kommer mot deg med den originale energien bevart, skriver Reeds enke Laurie Anderson i en pressemelding gjengitt i Pitchfork.


Lou Reed var blant annet kjent som frontfigur i den innflytelsesrike New York-bandet The Velvet Underground som albumdebuterte i 1967. Rockeikonets siste album er Lulu fra 2011 - et samarbeidsprosjekt med Metallica.

GAFFA Danmark gjorde i 2012 en større portrettfeature om Lou Reed og The Velvet Underground-makkeren John Cale i anledning hans 70-års dag. Artikkelen kan leses her.

Lou Reed - The RCA & Arista Album Collection slippes 7. oktober.

ANNONCE