Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Basia Bulat, Gaahls Wyrd og CocoRosie er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uken.

Ny uke, nye konsertmuligheter, som vi sier her i GAFFA-redaksjonen.

Denne uka kan man blant annet oppleve fantastiske Basia Bulat (bildet) på Revolver i Oslo, ja hun kommer selv om hun måtte droppe konserten i Bergen i forrige uke, sjekke ut Anneli Drecker i Stavanger, Gaahls Wyrd eller A-ha i Bergen. Eller Wolfmother og CocoRosie i Oslo da.

Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].


Basia Bulat: Revolver, Oslo 2. mai

Canadiske Basia Bulat har delt scene med storheter som Arcade Fire, The National, Nick Cave, Daniel Lanois, St Vincent, Sufjan Stevens, Beirut, Destroyer, Tune-Yards, The Tallest Man On Earth og Andrew Bird. 

Nå er hun aktuell med det kritikerroste albumet Good Advice, og vi gleder oss stort til å se henne på en norsk scene igjen.

Anneli Drecker: Folken, Stavanger 4. mai


Drecker har en stor og fantastisk stemme, og Stavanger-folket bør kjenne sin besøkelsestid når hun gjester Folken som en del av Mai:Jazz 2016 denne uken.


Vi så henne sist under by:Larm, men skulle gjerne sett henne på en mørk scene litt senere på kvelden enn midt på dagen.

Wolfmother: Sentrum Scene, Oslo 5. mai


Joa, det er en stund siden 2006 og sommeren hvor nesten absolutt alle sang med på låter som Woman og Joker And The Thief. Men selv om det bare er vokalist og gitarist/showmann Andrew Stockdale igjen av den opprinnelige besetningen har vi likevel troen på at dette kan bli en solid rockekveld i hovedstaden.

Les vår anmeldelse av deres ferske album her.


Gaahls Wyrd: Garage, Bergen 6. mai

Tidligere Gorgoroth-frontmann Gaahl debuterte sitt nye prosjekt på festivalen BlekkMetal i fjor høst, en konsertopptreden som for øvrig ble belønnet med fem stjerner av vår utsendte anmelder. 

Denne uken står gruppen, som i tillegg til Gaahl består av medlemmer fra Trelldom og God Seed, på scenen hos enda mer intime Garage. Kan fort bli en aften du sent vil glemme.

CocoRosie: Blå, Oslo 7. mai


Mange ble både overrasket og glade da det i forrige måned ble klart at søsterduoen CocoRosie besøker Oslo på relativt kort varsel og gjør en intimkonsert på Blå. 


Senest i fjor slapp deres sjette studioalbum Heartache City, som ble spilt inn på en gård i Sør-Frankrike med antikke instrumenter. For øvrig mye av de samme instrumentene som ble brukt under innspillingen av debutplaten La Maison De Mon Rêve i 2004.

A-ha + DePresno: Bergenhus Festning, Bergen 7. mai


Ja, vi vet at vi anbefalte A-has konserter i Oslo Spektrum i forrige uke (og den var skikkelig bra!), men bergenserne bør kjenne sin besøkelsestid siden dette nokså sikkert blir siste mulighet til å oppleve trioen bak et av landets største popeventyr på en god stund (vi tør ikke vedde på at det ikke blir en gjenforening ved en senere anledning). 

Også varmer den lokale helten DePresno opp publikum, og konserten er av alle ting satt opp med senere starttidspunkt enn opprinnelig planlagt slik at publikum skal kunne rekke Brann-kamp først.

Sånn er det bare i Bergen!


Kvelden før konserten i Bergen spiller A-ha også i Stavanger.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE