Nyhet

Radioheads 'A Moon Shaped Pool' kommer endelig til Spotify

Gode nyheter for Radiohead-fans som ikke har tilgang til Apple Music og Tidal.

Radiohead slapp deres nye album A Moon Shaped Pool 8. mai på strømmetjenestene Apple Music og Tidal. Singelen Burn The Witch ble også mulig å streame fra Spotify 3. mai hvor singel nummer to Daydreaming kort tid etter ga den selskap. Resten av albumet er likefullt blitt holdt utenfor den gratis musikkstrømmetjenesten, inntil nå.

The Verge opplyser nemlig i dag om at A Moon Shaped Pool vil være å finne på Spotify fra og med 17. juni. Dette er samme dato som albumet blir tilgjengelig i fysisk format.

At bandet nå gir ut albumet på Spotify er bemerkelsesverdig, da vokalist Thom Yorke (bildet) ikke er kjent for å ha noe godt forhold til strømmetjenesten, snarere tvert imot.

I 2013 trakk Yorke og bandets produsent Nigel Godrich Radioheads musikk tilbake fra tjenesten i protest mot deres markedsføringsmodell, med følgende uttalelse: "Grunnen til det (bandets tilbaketrekking av deres musikk, red.anm) er at nye artister ikke får noe som helst for det de lager med denne modellen. Det er en ligning som simpelthen ikke kan gå opp", skrev Godrich på Twitter. Yorke fulgte opp med enda en tweet: "Ta ikke feil, nye artister som du finner på #spotify får ingen betaling. I mellomtiden vil aksjonærene tjene stort på det".

Under et intervju med det meksikanske nettstedet Sopitas kalte Yorke dessuten Spotify for "den siste desperate fisen fra et døende lik".

Vi anmeldte A Moon Shaped Pool til seks stjerner i mai. Bandets headlinerkonsert på Primavera Sound i Barcelona forrige uke ble belønnet med fem stjerner.

Her kan du høre singelen som ble sluppet 3. mai:

ANNONCE