Nyhet

Jimmy Page bedyrer at han ikke stjal introen til 'Stairway To Heaven' i ny rettsak

Led Zeppelin er beskyldt for å ha lånt vel mye inspirasjon til en av sine største låter fra det amerikanske bandet Spirit.

Denne uken har rettsaken mot Led Zeppelin startet. Den mye omtalte striden handler om hvorvidt det britiske tungrockbandet stjal deler av introen til deres kanskje aller største låt Stairway To Heaven fra 1971 fra det amerikanske bandet Spirits låt Taurus, som ble sluppet i 1968.

I går stilte gitarist Jimmy Page (bildet) opp i rettsalen i Los Angeles, hvor rettsaken er kommet opp etter at boet etter den avdøde Spirit-gitaristen Randy California gikk til sak mot Led Zeppelin i 2014, og bedyret at han ikke hadde stjålet riffet.

Den kjente gitaristen uttalte ifølge Associated Press at han først hadde hørt Taurus for noen få år siden, og at dette var helt fremmed for ham.


Likevel, Page innrømmet at han hadde tre album av Spirit i sin personlige samling, og at Led Zeppelin lånte et riff av dem i en medley de fremførte under en turné i Skandinavia helt i starten av deres karriere.

Tidligere Spirit-medlem Mark Andes uttalte seg også i retten denne dagen om likheten mellom de to låtene, og senere skal både vokalist Robert Plant og bassist John Paul Jones komme med sine uttalelser til retten. Sistnevnte er dog ikke anklaget for å ha vært med på tyveriet.

Her kan du høre de to låtene som er stridens kjerne:

ANNONCE