Nyhet

Årabrot krones med dokumentar under hjembyens store filmfestival

I 2014 fikk frontmann og vokalist i Årabrot, Kjetil Nernes, beskjed om at han hadde strupekreft. Kuren ble å dra på Europa-turné med Kvelertak og spille som om hver konsert var den siste.

I 2014 fikk frontmann og vokalist i Årabrot, Kjetil Nernes (bildet), beskjed om at han hadde strupekreft. Kuren ble å dra på Europa-turné med Kvelertak og spille som om hver konsert var den siste. 20. august under Haugesund filmfestival premierer dokumentaren COCKS AND CROSSES - Musikken som ikke ville dø i regi av André Løyning og portretterer turnéen med en ustoppelig Nernes i spissen.

— Det har vært viktig for meg å vise mennesket i kunsten, og hvilken innsats og offer som ligger bak. I en ideell verden vil det heve respekten for de som tør å ta sjanser og pushe grenser på vegne av alle oss andre som ikke gjør det, sier André Løyning til Gaffa.

Siden vinteren 2014 har Løyning fulgt Nernes og Årabrot, og dokumentarfilmen byr blant annet på innblikk i turnering på vestkysten i USA, plateinnspilling i Chicago med Steve Albini, kunstneriske prosesser og bryllupet til Nernes og Karin Park.


Årabrot slapp tidligere i år albumet The Gospel, hvis innspilling følges i dokumentarfilmen. Her i GAFFA ble albumet tatt vel i mot og belønnet med fire stjerner.

The Gospel, Tall Man og Ah Feel er Nernes på sitt mest potente. Som en meglomanisk og forskrudd Nick Cave, er det nettopp denne galskapen som er blitt selve essensen i Nernes sin musikk. Oppbygningen, vokalen og mellomspillet til bassen på And The Whore Is This City er dessuten noe av det mest interessante som har vært gitt ut på lenge. Derimot gir Darkest Day og I Am The Sun en tiltrengt lyttervennlighet på en skive som i sin kompromissløshet og variasjon også blir noe vanskelig å komme seg helskinnet i gjennom, skrev vår anmelder Magnus von Schantz om albumet i februar.

Les resten av anmeldelsen her.


André Løyning er journalist, sjømann og filmskaper, og har tidligere blant annet laget en mini-dokumentar om Highasakites Kristoffer Lo.

I påvente av en offisiell filmtrailer til dokumentaren kan du se musikkvideoen til The Gospel her:


ANNONCE