Nyhet

Prisdryss for gutta i Comet Kid

Det norske bandet stakk av med GAFFA-Prisene i to av kategoriene da våre lesere stemte på sine favoritter fra året som gikk.

— Vi var innom NRK da vi fikk beskjed fra Nina i Sony at vi hadde vunnet. Da var det… jeg tror det var et høyt og kontrollert jubelbrøl ut fra studioet der, sier trommis Svein Inge Bjørkedal. De andre gutta i Comet Kid samstemmer med hjertelig latter. Vi fikk beskjeden samlet, noe som var veldig bra!

Det neste albumet til Comet Kid har fått tittelen Halley og kommer ut 29. januar. Bandmedlemmene håper på at det vil bli enda bedre mottatt enn de to forrige.

— Jeg mener det er det beste vi har laget hittil, sier Bjørkedal.


Gutta mener at de har utviklet seg som musikere siden sist.

— Ja absolutt, sier bassist Theodor Peterson. Vi har på en måte funnet mer band-formen, da, altså at vi er blitt mer enstemmig i hva vi lager og hva vi produserer. Nå for tiden lages alle låtene i form av en jam – vi spiller i øvingslokalet og bygger opp alle instrumentene, kommer inn med ett og ett element, og til slutt har man en dritbra låt.

— Jeg tror vi har merket de hundre konsertene vi har spilt siden forrige album, skyter keyboardist Hogne Aasjord inn.


Legger ut på stor norgesturné

Etter at albumet er ute blir det mye turnering på bandet.

— Så å si over hele landet, sier Bjørkedal. I alle fall i alle store byer, og steder vi har besøkt ofte før. Så skal vi også spille noen rikskonserter. Så er det ikke så lenge til sommeren, så forhåpentligvis blir det noen festivaler også.


— Det blir det, bekrefter Peterson. Forhåpentligvis noen utenlandske også. Det er ett av målene våre, å komme oss litt utover landegrensene. Vi har ikke noen sånne store, skumle planer om å ta over resten av verden, men vi har jo spilt over nesten hele Norge nå. Vi har vært fra Kirkenes til Kristiansand, liksom.

—Det eneste fylket vi mangler er Nord-Trøndelag, påpeker Aasjord.

—Ja, det er sant, utbryter Bjørkedal. Så til alle bookingansvarlige i Nord-Trøndelag, det er bare å hive seg på tråden!


Drømmer om Roskilde

Alle gutta i bandet har forskjellige, personlige mål de har lyst til å oppnå.

—Jeg har, siden jeg var seksten-sytten år ønsket å spille på Roskilde, så det skal vi få til i en eller annen kapasitet, en eller annen gang, sier Bjørkedal.


— Når vi har fått til det, da slutter vi, sier Peterson.

Det bryter ut allmenn latter blant gutta.

—Hehehehe, ja, da er vi ferdige, ler Bjørkedal.


—Ja, det hadde vært dritfett, det er jeg helt enig i. Roskilde har alltid vært en drøm, sier Peterson.

—Theodor har jo svensk kjæreste, og nå er den svenske kronen så høy at alle svenskene flytter hjem, så han har veldig lyst til at vi skal bli store i Sverige, sier vokalist Andreas Kjøll.

—Det hadde vært noe, innrømmer Peterson.


Topper kanskje alt

På tampen av 2015 er det én ting gutta i bandet er mer takknemlige for enn alt annet i året som har gått.

—Denne prisen toppet kanskje alt, egentlig, sier Peterson. Det viser på en måte at folk har giddet å gå inn å stemme på oss. Selv om det er fryktelig mange priser, føler jeg at vi har veldig trofaste fans.


—Jeg ser på listen med så mange bra artister og så mange bra album, og så velger folk å stemme på oss – det er veldig fint, avslutter Aasjord.

Her kan du se bandets videohilsen til GAFFAs lesere:


ANNONCE