Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Hinds, Schoolboy Q og Astrid S er blant GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Flere spennende navn inntar norske konsertscener denne uka. I Oslo kan du blant annet oppleve det spanske indiebandet Hinds (bildet), den kritikerroste amerikanske rapperen Schoolboy Q og Astrids S - mens Comet Kid skal lage fest på Byscenen i Trondheim og Kvarteret i Bergen.

I tillegg er Tomine Harket & Unge Ferrari ute på veien i kjølvannet av utgivelsen av høstens EP Hva Er Vi Nå // H.E.V.N. //.

Her er konsertene GAFFA-redaksjonen anbefaler denne uka.


Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Jake Bugg: Rockefeller, Oslo 22. november

Vidunderbarnet Jake Bugg begynner å bli voksen med tre studioalbum på CV-en, det siste årets On My One. Vi var på plass da han spilte på Bergenfest i sommer, og selv om det var en fin konsert er vi ikke i tvil om at Bugg hører til på en intim innendørsscene som Rockefeller fremfor en stor utendørsscene tidlig på kvelden i Bergen.


La oss håpe at han spiller denne:

Schoolboy Q: Sentrum Scene, Oslo 22. november


Et av de største hiphop-håpene i statene er tilbake i Norge for to utsolgte konserter på Sentrum Scene - og ikke minst med et glimrende nytt album Blank Face i bagasjen.

Albumet ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA tidligere i år, og vår skribent Stina Helland skrev blant annet følgende:

"Med tematikk som dop, penger og politivold disker ScHoolboy Q som vanlig opp med en passelig porsjon variasjon. Noe som også gjelder musikken. Med Swizz Beatz noe futuristiske soulsampel på Lord Have Mercy og Miguels lettfordøyelige refreng på Overtime er det lite å utsette på albumets kompleksitet."


Les resten av anmeldelsen her.

Hinds: Parkteatret, Oslo 23. november


GAFFAs utsendte lot seg imponere over det spanske indiebandet da de spilte på Eurosonic i Nederland i fjor, og selv om albumet Leave Me Alone kanskje ikke helt levde opp til forventningene kan rapportene om et dyktig og underholdende live-band ikke undervurderes.

Vi gleder oss til å se Hinds på Parkteatret denne uka, og det burde du også gjøre!


Tomine Harket & Unge Ferrari: Østre, Bergen 24. november

Tomine Harket & Unge Ferrari har de siste årene vist frem sine beste egenskaper gjennom en rekke låtsamarbeid, som tidligere i høst resulterte i EP-utgivelsen Hva Er Vi Nå // H.E.V.N. //.

Utgivelsen ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA under overskriften "sårhet og nerve", og denne uka kan duoen oppleves på scenen på Østre i Bergen.


Tomine Harket & Unge Ferrari spiller flere konserter i denne perioden. Se alle datoene her.

Comet Kid: Byscenen, Trondheim 24. november


"Topp som stemningsmusikk på festival", skrev vår anmelder om Comet Kids siste album Halley. Men du trenger ikke være på festival for å nyte bandet, som vant hele to priser i fjorårets GAFFA-Prisen.

Denne uka kan Comet Kid oppleves på Byscenen i Trondheim. I tillegg gjester de Kvarteret i Bergen dagen etter konserten i Trondheim.


Astrid S: Parkteatret, Oslo 25. november

Hun står bak noen av årets største hits og har på kort tid rukket å bli en av de mest omtalte artistene i Norge. Tidligere denne måneden var hun også nominert til en pris under MTV European Music Awards, men det var Alan Walker som trakk det lengste strået i kategorien Best Norwegian Act.

Varm opp til konserten med Astrid S på Park med denne:

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE