Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Emilie Nicolas og Lars Vaular er blant våre sterkeste live-anbefalinger i uka som kommer.

Konsertåret 2016 er bare så vidt kommet i gang. Vi i GAFFA-redaksjonen tenker i den anledning at det er på høy tid å starte med en fast spalte over ukas konsertanbefalinger.

Denne uken skjer det mye fint på hovedstadens mange konsertscener, og vi anbefaler våre lesere å sjekke ut følgende konserter. Fremover vil vi også passe på å få med de viktigste konsertene i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Har du tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected].


Lars Vaular: Rockefeller, Oslo 14. januar

Lars Vaular er både rapper og låtskriver, kjent for sine kjappe replikker og fengende tekster. I 2015 har han imponert med 666-trilogien bestående av tre mini-album som til sammen dannet tittelen Alt Gir Mening, og han ble nylig belønnet med to nominasjoner til Spellemannprisen 2015. Han er alltid like sikker i sin sjanger og stil, og konsertene hans er nesten alltid feilfrie.

Da bergenseren spilte på samme scene i Oslo 16. oktober ble han tildelt fem stjerner av vår anmelder.


Alle som er klare for litt bergens-rap og vil digge litt ekstra en torsdagskveld burde med andre ord legge turen innom Rockefeller denne kvelden.

Emilie Nicolas: Sentrum Scene, Oslo 15. januar


Emilie Nicolas (bildet) kan målbinde et fullsatt konsertlokale med stemmen alene. Hun har store artistiske og stemmemessige kvaliteter som andre kan lete lenge etter, og hun har blitt rost av såvel kritikere som fans i 2015.

Har du ennå ikke opplevd henne på scenen anbefaler vi et besøk på Sentrum Scene denne fredagen.

Oppdatering 12.01: Konserten med Emilie Nicolas er blitt avlyst. Les hvorfor her.

Kataklysm, Septicflesh og Aborted: Blå, Oslo 13. januar


Canadiske Kataklysm tar med seg greske Septicflesh og belgiske Aborted til det som kan bli en av årets konserthøjdare når det kommer til ekstrem dødsmetall. Kveldens headliner er dessuten aktuelle med deres tolvte studioalbum i rekken, Of Ghosts And Gods, som ble gitt ut i sommer.


Det er ingen tvil om at dette blir en svett og kaotisk konsertkveld!

Knut Reiersrud & Billie Van: Rockefeller, Oslo 13. januar


Knut Reiersrud er en av landets fremste instrumentalister. Han er helt rå på gitar og en sann magiker på scenen. Han spiller alt fra jazz, folkemusikk, indisk til afrikansk. Med seg på Rockefeller denne kvelden har han stortalentet Billie Van som lager popmusikk som stammer fra USA, en blanding av country og rockabilly.

Hennes musikalske uttrykk er en fengende miks av retro-kvaliteter og originalitet, og sammen med Reiersrud tipper vi dette kan bli en finfin konsertopplevelse i vinterkulda.


Warp Riders: Pokal, Oslo 14. januar

Rockebandet fra Halden spiller kompromissløs rock full av glede, lidenskap og sjel. Det er tungt og groovy med klare bluesreferanser og møkkete lyd. De låter blytungt og grumsete, men musikken blir fremført av teknisk dyktige musikere.

Her får man som regel et sceneshow man sent glemmer. Er du gira på å være gjennomsvett og sliten etter konsert, bør du absolutt vurdere å dra og se Warp Riders denne kvelden.

Ole Børud: Parkteatret, Oslo 15. januar


Den tidligere metal-musikeren Ole Burød, spiller nå soul og funk-pop. Han har vært en profesjonell musiker siden han var 16 år gammel, men har stått på scenen fulltid nesten siden han kunne stå på to ben. Det er kanskje ikke et navn de fleste har hørt om umiddelbart, men han er langt i fra en skjult skatt.


La deg overraske på Parkteatret fredag 15. januar. 

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under artikkelen!


ANNONCE