Nyhet

Ny musikkvideo fra Støv

Følger opp fjorårets debutalbum med ny singel og video. Se og hør her!

Støv (bildet) slipper i dag deres første nye låt siden fjorårets selvtitulerte debutalbum, som blant annet ble belønnet med fem stjerner her i GAFFA. Dau er, ifølge bandet, en frittstående singel, som vil bli inkludert i et fremtidig album.

— Den nye singelen er på mange måter en 360 i forhold til albumet. Det er spilt inn nærmest vitenskaplig i studio for å få det til å låte så bra som mulig. Denne gangen har vi gått helt andre veien, og spilt inn låta i følgende stuer: Jarles, Robins og en bombekjeller. Å trykke på record-knappen selv har gjort at vi har kunnet ta oss god tid til å forske oss frem til de rare tingene på egenhånd, og låta har forhåpentligvis et uttrykk og lydbilde som er litt unikt, skriver bandet i en mail til GAFFA.

De har likevel ikke gjort alt på egenhånd. Deres trofaste produsent Anders Tjore (Montée, Turns) har også vært inne og skrudd på Dau.

— Den enkleste måten å beskrive låta er sette den litt i sjangerbås; 60-talls dansbar psych, 90-talls indie og nordnorsk vokal. Ingredienser som kanskje sjelden blandes sammen! Som Tjore har sagt i et intervju tidligere; god musikk er som ost som lukter vondt. Vi vil ha at det skal "svi litt i nesa", eller ørene, og at man etter det første stikket kanskje oppdager noe nytt og delikat.

Musikkvideoen til låta er regissert og klippet av Mikkel Fykse Engelshiøn. Han har brukt mange timer på å redigere samtlige bevegelser i takt med låta.

— Vi prøver alltid å presentere visuelle uttrykk som krever at man stopper opp og klør seg litt i hodet. I forrige video ble vi 3D-animert og smelta sammen til en stor klump med englevinger. Denne gangen har vi fått gårdsdyr til å danse til musikken, forteller bandet.

Se resultatet her:

ANNONCE